Fondsenwerving

Fondsenwerving

Effectieve fondsenwerving is een vorm van ondernemen. Het kan: extra en structurele inkomsten binnenhalen bij leden en achterban, vermogensfondsen, donateurs en sponsors; óók in de regio's.

PGOsupport biedt u een pakket ondersteunende diensten om meer geld te verdienen, dat bestaat uit:

Leden vinden, binden en behouden

Rij met mensenEen drieluik voor ledenwerving en -behoud. Dat bestaat als eerste uit een wervingscampagne, gericht op een duidelijke doelgroep. In samenwerking met 2 experts die het veld goed kennen, begeleiden we u om meer leden te werven. En met vervolgacties om ze blijvend te boeien en binden. Daarmee voorkomt u dat leden opzeggen.Naar boven

Contributieverdubbelaar

Een eenvoudige actie die veel structurele inkomsten kan opleveren, is de contributieverdubbelaar. Het is een respectvolle telemarketingactie met de vraag of leden vrijwillig hun contributie willen verhogen.
Uit eerdere acties van onder meer de Stomavereniging en de Endometriose Stichting, blijkt dat leden hun contributie vrijwillig met gemiddeld 50% verhogen. We werken hiervoor samen met een telemarketingbedrijf met senioren die uw leden of donateurs correct en oprecht benaderen.

Naar boven

man met bankpasje en laptopOnline ondernemen

Online ondernemen biedt u een platform met bouwstenen (widgets) om uw organisatie online dynamischer, aantrekkelijker en daarmee lucratiever te maken. Het platform bestaat uit kant-en-klare onderdelen, zoals de fundingtool, die uw organisatie helpen bij het online ondernemen. U koppelt ze eenvoudig aan de website. Met aantrekkelijke vormgeving en pakkend beeld.

De onderdelen zijn:

  • Webwinkel: meer inkomsten tegen minimale inspanning en risico
  • Fundingtool: online fondsenwervingsacties en veilingen opzetten
  • Veilingtool: u biedt voorwerpen of activiteiten aan die uiteindelijk gaan naar de hoogste bieder.

Het platform online ondernemen is de basis voor online fondsenwerving. Daarnaast is een campagne nodig om mensen te mobiliseren online te geven! PGOsupport helpt. We leveren een basisplan dat we in overleg op maat uitwerken.

Nalatenschappen werven

Een nalatenschappencampagne genereert niet op korte termijn, maar wel op den duur extra middelen. Steeds meer mensen willen (een deel van) hun nalatenschap schenken aan een goed doel. Nalaten aan een goed doel kan alleen via een testament dat is opgemaakt door een notaris. Wij bieden een informatiepakket dat organisaties ondersteunt bij het verwerven van nalatenschappen.

Naar boven

Landelijk evenement: de Supportloop

Renske NoordhuisMet een evenement kan uw organisatie veel aandacht trekken voor een fondsenwervende actie. Eind september organiseert PGOsupport de eerste Supportloop. Een rolstoeltoegankelijk wandelevenement voor de doelgroepen van patiënten- en gehandicaptenorganisaties. PGOsupport regelt de randvoorwaarden, faciliteiten en overkoepelende communicatie. Deelnemende (patiënten)organisaties doen onder hun eigen vlag mee en werven eigen deelnemers.

Wilt u meer weten over fondsenwerving?

Wilt u weten wat wij in fondsenwerving voor uw organisatie kunnen betekenen? Of heeft u ideeën? Neem dan contact op met Renske Noordhuis, r.noordhuis@pgosupport.nl, 06-40 93 28 39 whatsappicoon.

Naar boven

 

 

 

 

 

Lees ook

 

Supportloop: samen op weg naar meer

Eind september organiseert PGOsupport de eerste supportloop. een evenement dat patiënten- en gehandicaptenorganisaties extra geld en aandacht op kan leveren. Doe mee!

Contributieverdubbelaar: warme fondsenwerving

Video over de ervaringen van Stomavereniging en Endometriose Stichting. Renske Noordhuis, fondsenwerver PGOsupport, legt uit hoe de actie werkt en wat PGOsupport voor u kan betekenen.

PGOsupport helpt bij fondsenwerving
Interview met PGOsupport-trainee fondsenwerver Renske Noordhuis, november 2016

Cystic Fibrosis stichting gebruikt online platform PGOsupport voor fondsenwerving
Interview met Lidian Klabbers voor jaarverslag-2015 PGOsupport

Online ondernemen in 10 vragen
Antwoorden op de meestgestelde vragen, mei 2014

Op de hoogte blijven?

Altijd het laatste nieuws