Nieuws artikel categorieën:

poppetjes leggen samen een brug van puzzelstukjes
  17 nov '15

De pg-sector in beeld

Er zijn ruim 200 landelijke organisaties van patiënten, gehandicapten en ggz-cliënten. Die vertegenwoordigen een enorme groep patiënten en beschikken over een schat aan ervaringskennis. Met de monitor 2014 brengt PGOsupport de prestaties van de...
vrouw met megafoon
  16 nov '15

Een stagiair vind je zo

Een stagiair lijkt een gouden en voordelige oplossing voor capaciteitsgebrek. U haalt extra handjes en up-to-date kennis in huis. Maar waar vind je een geschikte stagiair? We verzamelen tips en suggesties.
hand schrijft www
   9 nov '15

Nieuw: webinar schrijven voor het web

De PGOacademie timmert flink aan de weg. Het programma biedt niet alleen nieuwe cursussen, maar ook nieuwe cursusvormen. Zoals de webinar schrijven voor het web. Maak kennis met deze vorm van blended learning.
vrouw in doktersjas leest dossier
   3 nov '15

Patiëntenregistraties: rol van de patiëntenorganisatie

De Cystic Fibrosis Stichting beheert de patiëntenregistratie van CF-patiënten, de vereniging voor autisme is mede-initiatiefnemer voor de Autismeregistratie en ook de Sarcoïdosevereniging is betrokken bij ‘haar’ patiëntenregistratie. Waarom steken...
logo met 2 richtingsborden
  29 okt '15

Denkhulp werk en chronisch ziek

Levenmetkanker en Hiv Vereniging Nederland lanceerden de Denkhulp werk en chronisch ziek. Een webtool die chronisch zieken inzicht geeft in hun rechten en plichten rond werk. Een deelresultaat van het voucherproject arbeidsparticipatie.
uiltje achter laptop
  19 okt '15

Nieuw: e-learning voor patiëntenvertegenwoordigers

Ervaringsdeskundigen die willen weten hoe zij een actieve rol kunnen vervullen als patiëntenvertegenwoordiger, kunnen daarvoor een nieuwe e-learning cursus volgen. PGOsupport heeft de cursus geschikt gemaakt voor de Nederlandse situatie.
man zoekt in grote rij mensen
  13 okt '15

Leden vinden en binden – met lijm of elastiek?

Hoe verleiden we mensen om lid te worden, te doneren, zich aan onze organisatie te verbinden? Geen patiëntenorganisatie die daar niet mee worstelt. Op 18 november start een cursus- en begeleidingstraject, waarmee u uw organisatie een stap verder...
3 naamgevers van de vergaderzalen
  13 okt '15

Eerbetoon aan coryfeeën patiëntenbeweging

Wie regelmatig bij PGOsupport komt, heeft het natuurlijk al gezien. De vergaderruimtes zijn vernoemd naar 4 coryfeeën uit de patiëntenbeweging. Daarmee wil PGOsupport hen eren en iets zichtbaar maken van de rijke historie van patiënten- en...
spaarvarken met computermuis
  12 okt '15

Verdien geld met de online funding- en veilingtool

Online fondsenwerven (funding) levert uw organisatie geld op. Maar u wilt passende acties, op webpagina's in de huisstijl, die u makkelijk aanmaakt met de nodige ondersteuning. Dat en meer biedt de funding- en veilingtool via PGOsupport. CCUVN en...
2 puzzelstukjes aan elkaar
  12 okt '15

Slechthorenden verenigen zich in stichting Hoormij

NVVS, Foss en SH-Jong zijn samengegaan. Geen fusie, maar een intensieve samenwerking in de federatieve stichting Hoormij. Voor efficiency en gebundelde kracht richting overheid en sponsoren. Voorzitter Eduard Cohen licht toe.
meetlinten
   8 okt '15

Nieuw bij PGOsupport: cursussen op maat

Heeft uw organisatie specifieke opleidingsvragen? Wilt u een organisatiedoelstelling bereiken waarbij een cursus nodig is? Een training volgen 'onder ons'? Dan biedt een cursus op maat bij PGOsupport uitkomst.
logo iDeal
   7 okt '15

Statiegeld cursussen binnenkort via iDEAL

Binnenkort betaalt u het statiegeld voor een cursus bij PGOsupport met iDEAL. Dat is makkelijker, overzichtelijker en vooral sneller.
laborant aan het werk
  25 sep '15

5 vragen over biosimilars en biologicals

Biosimilars zijn de laatste tijd volop onderwerp van discussie. Zijn ze veilig, kunnen ze zomaar een biological vervangen, wat vindt de patiëntenorganisatie daar als belangenbehartiger van? We beantwoorden 5 vragen over biosimilars en biologicals.
druppel die kring in het water maakt
  21 sep '15

Joos Vaessens nieuwe directeur PGOsupport

Joos Vaessens wordt per 1 december de nieuwe directeur-bestuurder van PGOsupport. Hij volgt Ment Gillissen op, die met pensioen gaat.
tekeningen van lampjes
  18 sep '15

Inschrijving 'Het beste zorgidee' geopend

Wie heeft Het Beste Zorgidee van 2015? Nederland wordt voor de achtste keer uitgedaagd om mee te denken over hoe de zorg beter kan. Inschrijven voor de zorginnovatiewedstrijd kan vanaf vandaag. Vorig jaar won Hans van Wetten met zijn...
filmrol
  15 sep '15

Deelnemers enthousiast over 'Focus door filmpjes'

Wat doe je tijdens de training 'Focus door filmpjes'? En belangrijker: wat kun je ermee? Laura Mensingh en Jasper Kimenai volgden dit voorjaar de cursus. Ze zijn enthousiast en bevelen hem van harte aan aan collega-organisaties!
poppetje met letters 'support'
  15 sep '15

Vraag het PGOsupport

Hoe krijgen we meer leden? Hoe ziet een goed vrijwilligersbeleid eruit? Hoe bevorderen we dat de diagnose sneller gesteld wordt? Richten wij ons na 20 jaar nog op de juiste doelgroep? Moeten wij iets met de Wmo? Een kleine greep uit de vragen die...
3 groene stoplichten naast elkaar
  14 sep '15

Kwaliteitscriteria .. en dan?

Hoe kun je kwaliteitscriteria inzetten bij het oplossen van knelpunten in de zorg? Hoe pakken collega-organisaties dat aan? Kort voor de zomer organiseerde PGOsupport een themabijeenkomst 'Kwaliteitscriteria'. Vertegenwoordigers van 20 patiënten-...
jongetje met een boek
  31 aug '15

Cursusaanbod najaar 2015

Klaar voor een frisse start na de vakantie? Schrijf in voor een najaarscursus. De agenda is goed gevuld. Met bekende en nieuwe cursussen. Bekijk de menukaart.
Subsidie voor projecten gericht op jongeren
  23 jul '15

Subsidie voor projecten gericht op jongeren

Ideeën voor een project dat jongeren met een chronische aandoening moet helpen om mee te doen? Op zoek naar middelen voor een project gericht op jongeren? Misschien biedt het programma Zorg én Perspectief van Fonds NutsOhra mogelijkheden.
poppetjes met spreekwolkjes
  30 jun '15

Depressie Vereniging werft in no time 63 vrijwilligers

De Depressie Vereniging zoekt 10 vrijwilligers om groepen voor lotgenotencontact te begeleiden. Halverwege de campagne hebben ze er al 63. Hoe krijgen ze dat voor elkaar?
poppetjes leggen samen een brug van puzzelstukjes
  29 jun '15

Vul de monitor PG-organisaties 2015 in

De vragenlijst voor de PG-monitor is recent weer verzonden. Juist nu is het van belang om te laten zien wat patiënten- en gehandicaptenorganisaties doen en wat ze bereiken. Dit onderzoek is hiervoor een unieke mogelijkheid.
man die lege broekzak toont
  22 jun '15

Gevolgen bezuinigingen voor pg-organisaties

Sinds 2012 hebben patiënten- en gehandicaptenorganisaties te maken met een forse korting op de instellingssubsidie, van 120.000 naar 35.000 euro per jaar. Hoe gaan ze daarmee om? En wat merken hun leden ervan?
Ad Warnar
  19 jun '15

Een uitgeklede organisatie

Ad Warnar, DES Centrum: “In 2014 is de subsidie van het DES Centrum gekelderd. We zijn in 2013 al om de tafel gaan zitten om in een strategische sessie te praten over de vraag: wat is nu eigenlijk de kern van het DES Centrum? We kwamen op twee...
Daniëlle van Eden
  19 jun '15

We steunen meer op vrijwilligers

Daniëlle van Eden, Whiplash Stichting Nederland: “We hebben nu minder betaalde medewerkers. We zitten in een ander pand, samen met twee andere patiëntenorganisaties. Achter de schermen doen we steeds meer samen."
Monique Lindhout
  19 jun '15

Geen tijd meer voor stuurgroepen en onderzoeken

Monique Lindhout, Hersenletsel.nl: “In 2014 zijn wij met drie organisaties gefuseerd. Dit is deels het gevolg van de bezuinigingen. We zijn teruggegaan van 360.000 euro naar 105.000 euro. Om dit op te vangen, hebben we nu één vereniging, één...
Jos Dekkers
  19 jun '15

We communiceren beter

Jos Dekkers, Dwarslaesie Organisatie Nederland: “We zijn teruggegaan van 90.000 naar 35.000 euro subsidie. Hoe we dit opvangen? We hebben drie acties ondernomen. Deze acties leveren alle drie ongeveer evenveel geld op en zorgen voor een sluitende...
José Knijnenburg
  19 jun '15

We werken nu vanuit huis

José Knijnenburg, Freya: “Toen we hoorden dat onze subsidie terugging van 120.000 naar 35.000 euro brak er paniek uit. Wat nu? We hadden net een professionaliseringsslag gemaakt."
Hanka Meutgeert
  19 jun '15

Bijna op de fles

Hanka Meutgeert, VKS: “We hebben ons sterk verzet tegen die teruggang naar 35.000 euro. Wij vertegenwoordigen 160 verschillende ziekten. Er zijn patiëntenorganisaties die één ziekte vertegenwoordigen en hetzelfde bedrag krijgen."
Martin Arkesteijn
  18 jun '15

We hebben nu minder leden

Martin Arkesteijn, Impuls: “Onze subsidie is van 120.000 naar 35.000 euro teruggegaan. Dat is veel geld en dat heeft ons ook veel hoofdbrekens gekost."

Bohob

Op de hoogte blijven?

Altijd het laatste nieuws