7 sep '10

Uw eigen vragenlijst gemakkelijk online

Een enquête onder uw achterban kan erg nuttig zijn. Via PGOsupport kunnen patiëntenorganisaties kosteloos gebruik maken van de enquêtetool. Met dit instrument kunt u online vragenlijsten uitzetten.

Eigen huisstijl

De enquêtetool is toegankelijk via internet. U krijgt een eigen omgeving op de site, die alleen voor uw organisatie toegankelijk is. Hier kunt u vragenlijsten aanmaken en verzenden. De reacties kunt u exporteren naar excel om er een rapportage van te maken. Het systeem bevat een centrale bibliotheek met (standaard) vragen. Deze kunt u in uw eigen vragenlijst gebruiken. U kunt de lijst vormgeven in uw eigen huisstijl.

Makkelijk in gebruikTitia Lekkerkerk

Titia Lekkerkerk is contactpersoon voor het gebruik van de enquêtetool. Titia: “Diverse patiëntenorganisaties gebruiken het instrument inmiddels. Het is gemakkelijk in het gebruik. In 4 uur kun je een vragenlijst online hebben.”
Het instrument is niet alleen geschikt om een ledenraadpleging te maken. Het kan ook gebruikt worden voor een aanmeldingsformulier voor een congres of bijeenkomst.

Voorwaarden

De enige voorwaarden voor het succesvol inzetten van de enquêtetool zijn:

  • toegang tot internet
  • de gebruiker moet de mogelijkheid hebben om mensen digitaal uit te nodigen om deel te nemen aan de enquête
  • het traject kost tijd. Zowel voor het houden van de enquête, als voorbereiding en rapportage. En vergeet niet om de respondenten te informeren over de uitkomsten.

DES Centrum enthousiast

Het DES Centrum gebruikte de tool om een peiling te houden over ervaringen met medisch handelen. Maria Zwart, directeur, is positief over het instrument: “Het is gemakkelijk aan te leren en Titia geeft geweldige ondersteuning.” Het DES Centrum kreeg 700 reacties. Het verwerken daarvan kost wel wat tijd en moeite. “Stel niet te veel vragen en beperk het aantal open vragen. Je krijgt al gauw een enorme berg informatie en daar moet je aan gaan rekenen. Rechte tellingen zijn vrij eenvoudig – hoeveel mensen ja of nee antwoorden bijvoorbeeld,” vertelt Maria. “Maar als je verbanden wilt leggen dan is daar wel expertise (statistiek in excel) – en tijd voor nodig. We zoeken overigens nog iemand die ons daarbij kan helpen. Op de website van het Des Centrum staat een oproep.”

Gebruikmaken van de tool

Via PGOsupport kunt u kosteloos gebruikmaken van de enquêtetool. U krijgt een contract en handleiding voor gebruik. Dit najaar organiseert PGOsupport twee korte trainingen om met de enquêtetool te leren werken:

  • voor beginners: dinsdag 26 oktober 's middags
  • voor gevorderden: donderdag 25 november 's morgens.

Wilt u meer weten of u alvast aanmelden voor één van de twee trainingen? Bel of mail naar PGOsupport: 030 2916691

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Karakters over: 120


Op de hoogte blijven?

Altijd het laatste nieuws