Nieuws artikel categorieën:

4 stoplichten naast elkaar op groen
  15 apr '14

Evaluatieonderzoek PGOsupport

Het evaluatierapport over het werk van PGOsupport ligt bij het ministerie van VWS. Alle mensen die de enquête hebben ingevuld: hartelijk dank! Op basis van de uitkomst van de evaluatie besluit het ministerie over continuering van ons werk voor de...
poppetjes leggen samen een brug van puzzelstukjes
  14 apr '14

De pg-sector in beeld

Er zijn ruim 200 landelijke organisaties van patiënten, gehandicapten en ggz-cliënten. Die vertegenwoordigen een enorme groep patiënten en beschikken over een schat aan ervaringskennis. Met de monitor 2013 brengt PGOsupport de prestaties van de...
logo expertise in kaart
  10 apr '14

Kenniskaart maakt zorg zeldzame ziekten inzichtelijk

Wie heeft kennis over mijn aandoening? Hoe is de zorgverlening geregeld? ‘Expertise in kaart’ maakt het voor zeldzame ziekten inzichtelijk. Resultaat van een voucherproject. Organisaties voor zeldzame aandoeningen kunnen hier gratis gebruik van...
pillen
  10 apr '14

Farmaceuten betalen 33 miljoen aan artsen

Nederlandse artsen hebben in 2013 zo'n 33 miljoen euro ontvangen van de farmaceutische industrie. Dit heeft de stichting Gedragscode Geneesmiddelenreclame (CGR) bekendgemaakt.
hand met kaartje komt uit laptop
   8 apr '14

Officiële start project Online Ondernemen

Het project dat websites van patiëntenorganisaties dynamischer, aantrekkelijker en daardoor lucratiever maakt, is gestart. Onder de titel ‘Online Ondernemen’ is de bouw begonnen van een online platform waarvan alle patiënten- en...
fotograaf komt uit computerscherm
  31 mrt '14

Tip: 6 websites voor gratis stockfoto’s

Met een pakkende afbeelding bij uw blog, een bericht op uw website of Facebookpagina krijgt u veel meer aandacht. We presenteren 6 websites met gratis foto's.
poppetjes in gesprek
  28 mrt '14

Cursussen effectieve gespreksvoering

Goed duidelijk maken wat u bedoelt en wilt. Vol overtuigingskracht uw doel bereiken. U leert het in de maatwerkcursus effectieve gespreksvoering. Er is een versie voor beginners en 1 voor gevorderden.
grasmatje krijgt water
  27 mrt '14

Mis het intervisieaanbod niet

Denkt u ook weleens: hoe pakken collega's dat aan? Maak gebruik van het intervisieaanbod van PGOsupport. Beter worden in uw werk door uit te wisselen met vakgenoten. In een veilige setting, volgens een beproefde methode en met deskundige begeleiding.
Zorg dat je energie krijgt van je werk!
  24 mrt '14

Zorg dat je energie krijgt van je werk!

Meer dan 100 bestuurders van 80 patiëntenorganisaties kwamen naar Driebergen voor de besturenmiddag ‘Besturen in woelige tijden’. Het werd een energieke, levendige uitwisseling over toekomst, invloed op de zorginkoop en samenwerking tussen...
tablet met hangslot
  17 mrt '14

Uw website toegankelijker en gebruiksvriendelijker

Loop geen webbezoekers mis. Zorg dat uw website toegankelijk, gebruiksvriendelijk en vindbaar is. Leer waaraan een goede website moet voldoen en hoe u dat voor elkaar krijgt. Ontdek bovendien de kracht van toptaken.
Geen btw bij voucherprojecten
  17 mrt '14

Geen btw bij voucherprojecten

Veel organisaties maken zich zorgen over eventuele btw-heffing bij voucherprojecten. PGOsupport schakelde een btw-specialist in. Zijn oordeel: er is geen sprake van btw bij vouchers.
in de roos
  17 mrt '14

Leer effectief fondsen werven

Laat geen geld liggen. Effectief fondsen werven is te leren. PGOsupport biedt een traject op maat, volledig afgestemd op uw situatie. Inclusief tussentijdse begeleiding en nazorg. U leert door te doen.
eurobiljetten
  11 mrt '14

Vrijwilligersvergoeding aftrekken als gift mag

Een bestuurder die afziet van een vrijwilligersvergoeding mag dit als gift aftrekken in zijn aangifte inkomstenbelasting. Dit oordeelde Gerechtshof Arnhem, nadat een bestuurder in beroep ging tegen een opgelegde aanslag waarbij de inspecteur de...
Toolkit penningmeester vernieuwd
  11 mrt '14

Toolkit penningmeester vernieuwd

De populaire toolkit penningmeester is weer helemaal geactualiseerd en uitgebreid. Met onder meer: incasseren via IBAN, actuele informatie over de vrijwilligersverzekering van de VNG en overzicht administratiepakketten.
kapiitein aan het roer met verrekijker
   4 mrt '14

Besturen in woelige tijden

Besturen van patiënten- en gehandicaptenorganisaties: mis de boot niet. Meld u aan voor de besturenmiddag op vrijdag 21 maart aanstaande. 2014 is het jaar van de waarheid voor het bestuur van uw organisatie. De bezuinigingen op subsidies zijn een...
3 groene stoplichten
   4 mrt '14

Evaluatie PGOsupport

Recent is een evaluatie van het werk van PGOsupport gestart. Het ministerie van VWS besluit op basis van de uitkomst van de evaluatie over continuering van de financiering van het werk van PGOsupport in de komende 2 jaar.
logo toolkit ehealth
   3 mrt '14

Nieuw: toolkit eHealth

Digitale media zijn inmiddels de gewoonste zaak van de wereld. Ook in de gezondheidszorg. Maar wat kan úw organisatie ermee? De toolkit eHealth geeft inzicht.
Poppetje met munten
   3 mrt '14

“Basiscursus penningmeester heeft de juiste insteek”

Is een boekhoudpakket nodig of volstaat een spreadsheet? Kunnen we de jaarstukken zelf maken of vragen we een accountant? Hoe vraag je subsidie aan? De basiscursus penningmeester helpt u verder.
Geldbriefjes
  28 feb '14

Win € 75.000 met een goed idee

Heeft u een goed idee voor mantelzorg of vrijwilligerszorg? En stelt dat idee mensen (beter) in staat voor elkaar te zorgen? Stuur uw idee dan in voor de Nationale Zorgvernieuwingsprijs.
poppetje op groen vinkje, duim omhoog
  24 feb '14

Sociale media geven inzicht in zorgkwaliteit

De reacties die patiënten op sociale media geven over hun behandeling zijn bruikbaar om inzicht te krijgen in de kwaliteit van zorg. Deze informatie is daarom een goede aanvulling op het reguliere kwaliteitsonderzoek. Informatie op sociale media...

Bohob