Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon
Gevolgen coronamaatregelen voor onze dienstverlening
vrijwilligersweekend plusminus

* 3 workshops voor vrijwilligers

Cursusdetails

Voor wie
vrijwilligers van Plusminus
Bekijk de cursusvoorwaarden icon.new_tab.title

Net als voorgaande jaren organiseert Plusminus een weekend voor haar vrijwilligers. Het weekend is gepland op 27 en 28 juni en vindt plaats in Conferentiecentrum De Glind.

Progrmma

PGOsupport verzorgt 3 workshops als onderdeel van het programma van zaterdag 27 juni.

Hieronder vind je een toelichting op de workshops. Je hoeft nog geen keuze te maken, dat doe je op de zaterdagochtend. We vragen je wel om je aan te melden voor de middag zodat we weten hoeveel mensen we in totaal kunnen verwachten.

Workshop 1: Impact door vrijwilligerswerk

Vrijwilligers zijn essentieel voor Plusminus. Door jouw hulp als vrijwilliger kan de organisatie meer bereiken. Meer impact maken. Maar wat betekent dit eigenlijk, impact maken? En welke rol heb jij daarin als unieke vrijwilliger?

Kom erachter tijdens het impactspel ‘Over de Streep’. Aan de hand van stellingen gaan we met elkaar in gesprek over de impact van de organisatie en van jouw vrijwilligerswerk:

  • Je krijgt meer inzicht in het werkelijke effect van jouw activiteiten en welke veranderingen je hiermee realiseert.
  • Je ontdekt welke talenten je in huis hebt die van grote waarde zijn voor jouw vrijwilligerswerk. Zo kun je je talenten optimaal inzetten.

Workshopleider is Nienke Oosting, adviseur impact en bereik bij PGOsupport

Workshop 2: Communiceer bewust versterk elkaar!

In deze workshop maak je kennis met het model ‘De Denkwijzes’. Daarin is het uitgangspunt: wanneer je snapt hoe iemand denkt, begrijp je ook beter welke gevoelens en drijfveren daar bij horen. Dit inzicht helpt om niet te focussen op elkaars tekortkomingen, maar om elkaar juist te versterken en aanvullend aan elkaar samen te werken.

Tijdens de workshop maak je op herkenbare en humoristische wijze kennis met verschillende denkwijzes en de invloed die ze hebben op de dynamiek binnen groepen. De workshop laat zien met welke uitdagingen je te maken krijgt en hoe De Denkwijzes invloed hebben op de manier van communiceren, verbinden en samenwerken.

Workshopleider is Eva Keblusek, trainer/adviseur bij Movimente training

Workshop 3: Het ware gezicht van samenwerking en verbinding

Om als organisatie het werk gedaan te krijgen, is samenwerken en verbinding zoeken noodzakelijk. Zowel onderling, als met de leden en met andere partijen. Maar hoe ziet dat er precies uit? Iedereen geeft een eigen invulling aan de woorden samenwerking en verbinding.

In deze creatieve workshop ga je als deelnemer letterlijk een beeld creëren van deze woorden. Je gaat er een gezicht aan geven met behulp van stiften, tijdschriften, wasco, lijm, plakkers en meer.

Vervolgens kijken we goed naar de verschillende werkstukken, om zo een breed perspectief te krijgen op de essentie van samenwerking en verbinding binnen Plusminus.

Deze workshop is voor iedereen: of je wel of niet kunt tekenen is irrelevant, oordelen als mooi of lelijk tellen niet. Wat telt is jouw bijdrage aan de invulling van de begrippen samenwerken en verbinding.

Workshopleider is Jolanda van Dijk, adviseur organisatieontwikkeling bij PGOsupport en kunst-maker.

Er zijn helaas (nog) geen geplande cursusdagen.

Wij houden je graag op de hoogte per e-mail wanneer deze cursus (opnieuw) wordt ingepland.