Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon

5 x succesvolle fondsenwerving

De 5 meest succesvolle manieren voor patiëntenorganisaties om (veel!) meer inkomsten binnen te halen. Renske Noordhuis, adviseur fondsenwerving, zet ze op een rij.

Succesvolle strategieën

Fondsenwerving is een kwestie van doen. Dit zijn de meest succesvolle strategieën die je kunt inzetten om meer inkomsten te genereren:

1. Crowdfunding

Met crowdfunding werf je voor een concreet en tastbaar doel. In een relatief korte periode haal je een vooraf vastgesteld bedrag op, waarbij je de donateurs ook iets teruggeeft voor hun bijdrage. Ideaal voor de financiering van relatief kleinschalige projecten tot 5.000 euro, afhankelijk van de omvang van je netwerk. Rond crowdfunding maak je veel PR. Als je het goed doet, stimuleert dat niet alleen je eigen netwerk maar ook een grotere groep daaromheen – de crowd – om mee te doen. Belangrijk, want wie eenmaal heeft bijgedragen, is vaak bereid om nog eens te geven.

2. Contributieverdubbelaar

Via telemarketing vraag je je leden of donateurs om hun bijdrage te verhogen om een aantal ambitieuze plannen mogelijk te maken. Hierbij wordt direct een automatische incasso in orde gemaakt. De opbrengsten van deze actie zijn structureel tot iemand opzegt. Dat maakt het extra interessant. Bij telemarketing werkt PGOsupport samen met een bedrijf dat senioren inzet. Zij benaderen je leden of donateurs correct, zonder snelle verkooppraat.

3. Acties in je achterban

Je mobiliseert je achterban, zodat zij zelf wervingsacties starten. Klein- of grootschalig, sportief, culinair of muzikaal, alles kan. Er is geen vaste doorlooptijd. Ook hoef je vooraf geen doelbedrag vast te stellen. Dit is een laagdrempelige manier die de betrokkenheid van leden verhoogt. Bedenk dat dit ook veel werk kan zijn voor relatief weinig inkomsten. Want iedereen die meedoet, moet je natuurlijk wel begeleiden en bedanken.

4. Nalatenschappen

Met deze strategie investeer je op langere termijn in extra inkomsten. Door de toenemende vergrijzing wordt het steeds interessanter om op nalatenschappen in te zetten. Bovendien zijn steeds meer mensen bereid (een deel van) hun erfenis te schenken aan een goed doel. Informeer je (oudere) leden regelmatig dat zij bij een notaris in hun testament kunnen vastleggen hoe zij een bedrag aan jouw organisatie kunnen nalaten.

5. Donateurs werven

Contributie is voor veel organisaties de eerste inkomstenbron. Maar bij beëindiging van een lidmaatschap droogt deze bron op. Door vertrekkende leden te vragen om donateur te worden, blijven zij toch op afstand betrokken en kunnen zij financieel blijven bijdragen.

Met relatief simpele acties kun je veel binnenhalen.

Renske Noordhuis, adviseur fondsenwerving

Aanbod PGOsupport 

Je kunt bij PGOsupport terecht voor advies bij je financieringsvragen. We verzorgen regelmatig cursussen waarin je leert hoe je deze fondswervingsstrategieën inzet voor jouw organisatie. We helpen je bij de opzet, communicatie en financiële afwikkeling van complete campagnes.

Speciaal voor crowdfunding en acties in je achterban kun je terecht op onze crowdfundingwebsite dosupport.nl.

Magazine PGOsupport

Dit is een artikel uit ons magazine Supporter. Dit nummer heeft als thema: fondsenwerving. Mail voor een kosteloos abonnement je gegevens naar facilitair@pgosupport.nl.

Meer weten over de mogelijkheden van fondsenwerving voor jouw organisatie?

Renske Noordhuis denkt graag met je mee.

Neem contact op met Renske