Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon

7 tips voor een p(l)akkende vacaturetekst

Bestuursleden werf je met een krachtige en aansprekende boodschap. Maar hoe schrijf je die? Met deze 7 tips voor een p(l)akkende vacaturetekst lukt dat ongetwijfeld.

Bestuurleden werven een uitdaging

Voor veel patiënten- en gehandicaptenorganisaties is het vinden van bestuursleden een probleem. Dat blijkt ook uit de jongste PG-monitor.

PGOsupport biedt de helpende hand met Bestuurskracht! Dat geeft organisaties meer power om van de werving een succes te maken.

Een p(l)akkende vacaturetekst is al een goed begin. Hier volgen de 7 tips.

1. Kort en krachtig!

Schrap alle bijvoeglijke naamwoorden, clichés en alle nutteloze en dubbele informatie. Richt je op het belangrijkste: wat wil je vertellen? Uiteraard de kernboodschap van de organisatie en van de functie. Kun je die in een korte pitch verkopen? Zo niet: schrappen!

2. Start met het voordeel voor de kandidaat

Waarom is deze functie interessant? Niet omdat we de oudste vereniging zijn en opkomen voor de belangen van. Maar omdat we een uitdagende, leerzame, maatschappelijke functie in de aanbieding hebben. Waar de kandidaat met veel plezier tijd en aandacht aan wil schenken. Begin daarmee.

3. Wees origineel

Saai kan altijd nog. Probeer eens iets anders uit. Verras en trek de aandacht. Door een andere vorm te kiezen of met een pakkende titel.

4. Concreet

Een kandidaat moet weten wat er verwacht wordt. Maak duidelijk wat jullie van de nieuwe collega verwachten. Bijvoorbeeld (weliswaar geen bestuursfunctie):

"Onze nieuwe collega wordt de spin in ons online web. Samen met de communicatieadviseur zorg je dat onze webbezoekers, social mediavolgers en nieuwsbriefabonnees actueel geïnformeerd blijven en uitzien naar onze berichten."

5. Wees eerlijk

Pochen hoe overenthousiast en bevlogen jouw bestuur is? Dat jouw resultaten onovertroffen zijn? Niet doen! Een quote van een lid of medebestuurslid is geloofwaardig. Daarmee geef je ook meteen de cultuur weer. Problemen binnen de organisatie? Vertaal deze in een concrete vraag.

6. Creëer betrokkenheid

Maak de informatie persoonlijk. Over wie gaat het? Voor wie zet de organisatie zich in en waarom? Bijvoorbeeld:

"30% van mensen met een hersenaneurysma overleeft de operatie. Met de restverschijnselen moeten ze leren leven. Daar zetten wij ons voor in. Jij ook?"

7. Neem mensen mee

Intrigeer de lezer door het verhaal te vertellen. Bijvoorbeeld:

"We begonnen vorig jaar met voorlichting aan scholieren. Als ik nu zie hoe deze jonge mensen geïnteresseerd zijn en voorbeelden kunnen noemen over psychische ziekten in hun omgeving, dan weet ik dat we op de goede weg zijn".

PGOsupport biedt Bestuurskracht

Een p(l)akkende vacaturetekst is een goed begin. Wil je nog meer power? Maak gebruik van de Bestuurskracht die PGOsupport biedt.