Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon

AA & PNH scoort nieuw bestuurslid met Bestuurskracht

Bestuursleden vinden en vasthouden. Het blijft moeilijk. AA & PNH zette er samen met PGOsupport de schouders onder. Ontdek wat Bestuurskracht kan opleveren.

De AA & PNH Contactgroep was al lange tijd op zoek naar een nieuw bestuurslid. Zonder resultaat. PGOsupport deed er wat Bestuurskracht bij. Daarmee was een goed bestuurslid snel gevonden. Hoe kan dat?

Bestuurskracht is een pakket adviezen en diensten van PGOsupport voor het werven en vasthouden van bestuursleden.

Jolanda van Dijk, adviseur organisatieontwikkeling

#1 Goede vacaturebanken & social media

Bestuurskracht biedt geen standaardrecept, maar een aanpak op maat. Goede vacaturebanken en promotie via social media zijn wel een vast onderdeel.

Voor AA & PNH Contactgroep bleek het een schot in de roos. “Verrassend, want meestal moet je er meer energie in stoppen en ook andere wegen bewandelen”, benadrukt Jolanda van Dijk, adviseur organisatieontwikkeling van PGOsupport.

Voor AA & PNH was de promotie voldoende. Want een goede kandidaat diende zich aan.

“Ik zag de vacature in een tweet van PGOsupport. En ik klikte op de link naar de vacaturebank, waarop ik gereageerd heb.”, vertelt Rietje Meijer, directeur Schildklier Organisatie Nederland en nu ook bestuurslid en inmiddels zelfs voorzitter van AA & PNH Contactgroep. Nu zij een tijdje als bestuurslid actief is, deelt Rietje graag haar ervaring en tips. 

Waarom reageerde Rietje?

“Ik speelde al met de gedachte om vrijwilligerswerk te gaan doen. Toen bedacht ik: wat past het beste bij me en wat kan ik? En ook: wat is een functie waarin ik me wil ontwikkelen?
Een bestuursfunctie bij een patiëntenorganisatie vond ik passen. Liefst wel voor een aandoening waar ik wat mee heb.

Toen kwam die tweet voor AA & PNH. Hoewel ik eigenlijk nog wat te druk ben, dacht ik: de functie sluit goed aan. En, als ik bij een club wil die zich inzet voor een aandoening waar ik een band mee heb, dan moet ik nu reageren. Het type aandoening komt voor in mijn familiekring.”

#2 Snel reageren loont

Rietje schreef een sollicitatiebrief met CV. “Daar is snel op gereageerd. En dat is een aanbeveling. Organisaties die bestuursleden zoeken, moeten het ijzer smeden als het heet is. Laat je een reactie een paar weken liggen, dan is de animo snel verdwenen.”

#3 Houd een goed gesprek

Na de snelle reactie op de brief, volgde een eerste gesprek. “Dat was meteen met het voltallige bestuur van 3 mensen. Sommigen ontraden dat. Maar ik heb daar geen problemen mee. Voordeel is dat je meteen alle bestuursleden gezien hebt.”

Van bestuurslid naar voorzitter

Inmiddels is Rietje voorzitter van de Contactgroep. “Tja, dat was niet de bedoeling. Ik dacht als bestuurslid te beginnen en te leren van de ervaren bestuursleden.”
Dat pakte anders uit. De voorzitter stopte ermee. Opvolging door Rietje bleek in overleg de logische stap, gezien haar leidinggevende ervaring bij een patiëntenorganisatie.

#4 Spreek verwachtingen uit

Heeft Rietje het naar haar zin bij de Contactgroep? “Ja, ik heb het zeker naar mijn zin. Al is het wel wennen. Ik kom uit een grotere organisatie waar je afspraken maakt en snel kunt handelen. Bij een kleine organisatie als de Contactgroep moet je rekening houden met de beperkte capaciteit van de vrijwillige bestuursleden en het gebrek aan een staf.

Daar moet je ook met elkaar over praten. Wat kan ieder bijdragen zodat het leuk blijft? En voel je vooral niet schuldig wanneer je zaken moet laten liggen. Er is zoveel te doen. Ga daarom tijdig om tafel voor een haalbare taakverdeling. Maak het werk overzichtelijk en behapbaar.”

#5 Zorg voor ondersteuning

Alle vrijwilligersorganisaties hebben moeite om bestuursleden te vinden. “Mensen denken dat het te veel tijd kost. Ondersteuning van het bestuur door een paar betaalde krachten helpt enorm. Met een notulist bijvoorbeeld, een beheerder van de website of iemand die de contactdag organiseert. Doe het als het financieel enigszins mogelijk is. Zodat niet ook alle uitvoering bij het bestuur ligt.”

#6 Hou het luchtig

De laatste tip van Rietje: “Maak het besturen niet te zwaar. Probeer vooral het plezier er met elkaar in te houden. De chemie tussen de bestuursleden is daarbij natuurlijk heel belangrijk.”

Meer bestuursadviezen nodig?

Wil je meer weten over Bestuurskracht? Hebben jullie ook behoefte aan advies voor de werving van bestuursleden? Of over andere bestuurszaken? Neem contact op met Jolanda.

Bel of app mij 06 3894 9836