Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon
dag 2

Academieparade: fondsenwerving

Niet gepland
Doelgroep iedereen die geïnteresseerd is in het aanbod van PGOsupport, de academie en onze adviseurs
Kosten geen, inschrijving wel noodzakelijk
Niveau Basis 
Leerpad Fondsenwerving
Hou me op de hoogte

Een dag lang workshoppen, netwerken, inspiratie opdoen, vragen stellen en antwoorden krijgen rond fondsenwerving.

Kom proeven van de mogelijkheden die PGOsupport je te bieden heeft. Maak kennis met de academie, met onze adviseurs en trainers in korte en krachtige workshops. Ontdek of die ene cursus bij je past. Of dat een adviestraject meer voor de hand ligt. Stel je vragen, ontmoet, verbind, netwerk en vind het begin van een oplossing voor... betere fondsenwerving.

Programma

Het menu van de dag: maak je keuze kenbaar op het aanmeldingsformulier.
Deze dag is als een lopend buffet: kies waar je zin in hebt. Wil je alleen die ene workshop volgen: prima! Heb je uitsluitend behoefte aan het spreekuur? Ook goed. Aan jou de keus. Wel even inschrijven graag met het formulier onderaan.

10.00 introductie door academiemedewerkers PGOsupport
10.15 Lezing: de Gouden Eeuw van de filantropie – prof. dr. Theo Schuyt (VU Amsterdam)
11.45 pauze
12.00 workshop 1 Supportloop: waarom meedoen en hoe dan? – Bibi Hinrichs en Charlotte van Andel
12.30 lunch
13.00 quickscan fondsenwerving en advies voor vervolgworkshops
14.00 workshop 2 Crowdfunding als bron van inkomsten en betrokkenheid – Bibi Hinrichs en Charlotte van Andel
14.00 workshop 3 Nalatenschappen werven, kun je dat wel maken - Sophie Bienert en Arjen van Ketel
14.00 workshop 4 Behoud je leden met telemarketing – Renske Noordhuis en Guido den Heijer
15.00 borrel / netwerken met adviseurs en trainers
15.30 einde

Lezing De Gouden Eeuw van de filantropie

Filantropie: particulieren die geld geven aan maatschappelijke doelen, staat meer en meer in de belangstelling. Eenvoudig omdat de overheid niet meer vanzelfsprekend maatschappelijke organisaties financiert. En omdat er aan de andere kant (gelukkig) particulieren zijn die graag hun steentje bijdragen. Aan bod komen de trends in geefgedrag, de maatschappelijke betekenis van filantropie en de grotere rol voor nieuwe vormen zoals nalatenschappen en crowdfunding.

Workshop 1 Supportloop: waarom meedoen en hoe dan?

Kom eens op een andere manier in contact met je achterban. Organiseer een event zoals de Supportloop! Want door gezellig samen een stuk te wandelen, maak je contact en krijg je ook nog eens zichtbaarheid en aandacht voor je organisatie. Kom naar deze workshop, beluister de ervaringen met eerdere edities en hoor hoe jouw organisatie ook mee kan doen.

Doe de quickscan fondsenwerving

Rond lunchtijd bieden de adviseurs van PGOsupport je een quickscan fondsenwerving. Daarna weet je welke vorm van fondsenwerving het beste bij jullie past en ga je gericht naar een vervolgworkshop.

Workshop 2 Crowdfunding als bron van inkomsten en betrokkenheid

Met een crowdfundingcampagne haal je niet alleen geld op, je ontdekt ook welke mensen zich bij welk thema betrokken voelen. Wie weet vind je zo bij de donateurs aan je project wel die nieuwe vrijwilliger waar je zo hard naar op zoek bent! Ontdek hoe PGOsupport je planmatig helpt om tot succesvolle financiering van jouw project te komen.

Terug naar het programmaoverzicht

Workshop 3 Nalatenschappen werven, kun je dat wel maken?

Organisaties zijn vaak huiverig om nalatenschappen te werven. Die schroom is onterecht. Veel mensen blijken oprecht bereid om een patiëntenorganisatie in hun testament op te nemen. Maar dan moet je wel duidelijk maken dat die mogelijkheid bestaat. Ontdek hoe PGOsupport jouw organisatie kan helpen om dit op een correcte manier te doen.

Workshop 4 Behoud je leden met telemarketing

Met een goed verhaal win je leden weer terug én zijn ze bereid meer bij te dragen. Uit eerdere acties bij grote én kleine organisaties blijkt telemarketing een succesvolle manier om meer geld te werven. Hoor hoe anderen dit hebben ervaren en PGOsupport jouw organisatie hierbij ondersteunt.

Terug naar het programmaoverzicht

Deelname na inschrijving

Voor deelnemers zijn er geen kosten verbonden aan deze dag. Je bent van harte welkom! Wel vragen we je om je in te schrijven via onderstaand inschrijfformulier.
Heb je je aangemeld, dan rekenen we op je komst. Ben je onverhoopt verhinderd? Laat het ons tijdig weten. Je kunt kosteloos annuleren tot en met donderdag 13 september. Bij annulering na deze datum brengen we € 25,- per persoon in rekening voor de kosten die wij maken.

De spraakmakers van deze dag

Foto's spraakmakers dag 2: Karin Hoek, Karin de Lange, Heleen Knottnerus, Theo Schuyt, Bibi Hinrichs, Charlotte van Andel, Renske Noordhuis, Sofie Bienert, Arjen van Ketel en Guido den Heijer

Hou me op de hoogte

Laat je gegevens achter, dan weten we dat er belangstelling is. We berichten je als we deze bijeenkomst gaan plannen.

* Deze velden zijn verplicht

Je naam:
Aanhef
Nieuwsbrief