Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon
dag 1

Academieparade: inbreng ervaringsdeskundigheid

Niet gepland
Doelgroep iedereen die geïnteresseerd is in het aanbod van PGOsupport, de academie en onze adviseurs
Kosten geen, inschrijving wel noodzakelijk
Niveau Basis 
Leerpad Inbreng cliëntenperspectief
Hou me op de hoogte

Een dag lang workshoppen, netwerken, inspiratie opdoen, vragen stellen en antwoorden krijgen rond inbreng van ervaringsdeskundigheid.

Kom proeven van de mogelijkheden die PGOsupport je te bieden heeft. Maak kennis met de academie, met onze adviseurs en trainers in korte en krachtige workshops. Ontdek of die ene cursus bij je past. Of dat een adviestraject meer voor de hand ligt. Stel je vragen, ontmoet, verbind, netwerk en vind het begin van een oplossing voor... betere inbreng van ervaringsdeskundigheid.

Programma

Het menu van de dag: maak je keuze kenbaar op het aanmeldingsformulier.
Deze dag is als een lopend buffet: kies waar je zin in hebt. Wil je alleen die ene workshop volgen: prima! Heb je uitsluitend behoefte aan het spreekuur? Ook goed. Aan jou de keus. Wel even inschrijven graag met het formulier onderaan.

Actualisering 19 juli: een aantal workshops is vol, je kunt je hiervoor niet meer inschrijven. 

10.00 introductie door PGOacademie
10.15 VOL - workshop 1 Ervaringsdeskundige ontdek jouw kwaliteiten – Anke Groenen en Martine Versluijs
11.15 pauze
11.30 workshop 2 Digitale toegankelijkheid? Breng jouw ervaringsdeskundigheid in!
Jaap van de Putte     
11.30  VOL - workshop 3 Ontdek de onderzoeker in jezelf! – Annemiek van Rensen
12.30 lunch
13.00 spreekuur met adviseurs en trainers
14.00 VOL - workshop 4 Ervaringsdeskundigheid: de collectieve stem – Anke Groenen en Martine Versluijs
14.00 VOL - workshop 5 Meer impact met collectieve lokale belangenbehartiging – Monique Schers
15.00 VOL - workshop 6 (herh.) Ervaringsdeskundige ontdek jouw kwaliteiten – Anke Groenen en Martine Versluijs
16.00 borrel / netwerken met adviseurs en trainers
16.30 einde

Workshop 1 en 6 Ervaringsdeskundige ontdek jouw kwaliteiten

Ontdek met voorbeelden welke vaardigheden, kennis en attitude je nodig hebt als belangenbehartiger van het collectief. Hoe past deze rol bij jou en je organisatie? Maak een sterk team om de kwaliteit van zorg te verbeteren.

Workshop 2 Digitale toegankelijkheid? Breng jouw ervaringsdeskundigheid in!

Wil je dat jullie digitale tools echt bruikbaar zijn voor iedereen? Ook voor mensen met een beperking? Kom dan naar deze workshop. Je krijgt tips voor digitale toegankelijkheid, zodat ook doven en slechthorenden, mensen met een visuele, motorische of andere beperking goed overweg kunnen met relevante websites en apps. Fijn voor iedereen in je doelgroep en een must vanwege het VN-verdrag voor mensen met een beperking.

Kom naar het spreekuur ervaringsdeskundigheid

Rond lunchtijd houden de adviseurs en trainers van PGOsupport spreekuur. Heb je vragen over inbreng van ervaringsdeskundigheid of over het aanbod van de academie? Grijp je kans en leg ze voor aan de experts.

Workshop 3 Ontdek de onderzoeker in jezelf!

Betrokkenheid van ervaringsdeskundigen leidt tot beter wetenschappelijk onderzoek en daarmee zicht op betere zorg. Als die betrokkenheid tenminste goed is georganiseerd en ervaringsdeskundigen een betekenisvolle rol krijgen. In deze workshop ga je aan de slag met het in kaart brengen van het eigen ‘onderzoekslandschap’ en jouw plek daarbinnen. Vervolgens gaan we het gesprek aan om erachter te komen welke rol jij, of de organisatie die je vertegenwoordigt, bij onderzoek zou willen (en kunnen!) vervullen en wat daar voor nodig is.

Terug naar het programmaoverzicht

Workshop 4 Ervaringsdeskundigheid: de collectieve stem

Bij de inzet van ervaringsdeskundigheid is van belang dat je niet alleen over je eigen ervaringen spreekt, maar die ook kunt overstijgen. Om het perspectief van de groep te vertegenwoordigen, is het belangrijk dat je je hier bewust van bent en vervolgens de informatie uit de groep verzamelt. In deze workshop brengen we in beeld welke informatie al voor het oprapen ligt en hoe je die verzamelt.

Workshop 5 Meer impact met collectieve lokale belangenbehartiging

Besluitvorming en financiering vinden steeds meer lokaal en regionaal plaats. De rol van patiënten- en cliëntenorganisaties in de regio wordt daardoor alleen maar belangrijker. Samenwerking is daarbij cruciaal. Ontdek in deze workshop hoe je met collectieve lokale belangenbeharting meer kunt betekenen voor je achterban, wat het inhoudt en oplevert.

Terug naar het programmaoverzicht

Deelname na inschrijving

Voor deelnemers zijn er geen kosten verbonden aan deze dag. Je bent van harte welkom! Wel vragen we je om je in te schrijven via onderstaand inschrijfformulier.
Heb je je aangemeld, dan rekenen we op je komst. Ben je onverhoopt verhinderd? Laat het ons tijdig weten. Je kunt kosteloos annuleren tot en met donderdag 13 september. Bij annulering na deze datum brengen we € 25,- per persoon in rekening voor de kosten die wij maken.

De spraakmakers van deze dag

Foto's smaakmakers: Karin Hoek, Karin de Lange, Heleen Knottnerus, Anke Groenen, Martine Versluijs, Jaap van de Putte, Annemiek van Rensen en Monique Schers

Hou me op de hoogte

Laat je gegevens achter, dan weten we dat er belangstelling is. We berichten je als we deze bijeenkomst gaan plannen.

* Deze velden zijn verplicht

Je naam:
Aanhef
Nieuwsbrief