Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon
dag 3 Academieparade

De jonge vrijwilliger centraal

Cursusdetails

Voor wie
iedereen die geïnteresseerd is in het aanbod van PGOsupport, de academie en onze adviseurs
Duur
Niveau
Leerpad
Kosten
€25,- statiegeld
Bekijk de cursusvoorwaarden icon.new_tab.title

Ik weet het, jij wilt als jongere best iets bijdragen aan een maatschappelijk doel, maar je hebt het druk en een patiëntenorganisatie klinkt niet meteen als the place to be.

Tijd om het imago van patiëntenorganisaties flink af te stoffen, want je kunt hier zoveel dingen leren die je de rest van je leven met je meedraagt!

Of je nu een rookie bent of een jonge veteraan van de vereniging, de Academieparade is dé plek om nieuwe dingen te leren, mensen te ontmoeten en vol inspiratie je weekend in te luiden. Oh, en zei ik al dat we een heerlijke lunch voor je regelen?

Op dag 3 van de Academieparade staat de jonge vrijwilliger centraal. Vooroordelen en manieren van communiceren passeren de revue. Ook kijken we naar hóe je je als jongere kunt inzetten voor een organisatie. Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan crowdfundingcampagnes?

Stel je eigen programma samen en ga op zaterdag 21 september samen met ons op zoek naar de vrijwilliger van de toekomst!

Programma

Deze dag is als een lopend buffet: kies waar je zin in hebt. Wil je alleen die ene workshop volgen: prima! Maar je bent ook van harte de hele dag welkom. 

Maak je keuze kenbaar op het aanmeldingsformulier onderaan deze pagina.

Tijd Lezing/workshop
10.00  Welkom en programma van de dag
10.15  Inspiratiesessie
11.15  Pauze
11.30  Workshop 1: De vrijwilliger van de toekomst
11.30  Workshop 2: ALL OF ME: dit vinden jongeren
12.30  Lunch
13.30  Workshop 3: Hoe communiceert de nieuwe generatie Z?
13.30  Workshop 4: Wat levert crowdfunding mij op? (geannuleerd)
14.30  Pauze
14.45  Best practice rondom jonge vrijwilligers
15.45  Borrel en netwerken

Inspiratiesessie

Nina Hoek van Dijke - Jongerencommunicatiebureau Jong & Je Wil Wat
Zie jij kansen om meer jongeren te betrekken als vrijwilliger in je organisatie? Maar merk je ook dat het lastig is om ze te vinden of behouden? Nina Hoek van Dijke van jongerencommunicatiebureau Jong & Je Wil Wat neemt je mee in de wereld van jongeren aan de hand van generatieverschillen, belangrijke ontwikkelingen en trends. En maakt de vertaalslag naar hoe je je organisatie aantrekkelijker kunt maken voor jonge vrijwilligers en daarmee ook de toekomst!

Workshop 1: De vrijwilliger van de toekomst

Nienke Oosting - PGOsupport
'Jongeren willen niet' en 'ouderen zijn vastgeroest'. Ontdek jouw vooroordelen en kijk mee naar de toekomst! 

Workshop 2: ALL OF ME: dit vinden jongeren

Heleen Knottnerus - ALL OF ME, PGOsupport
Een kijkje in het hoofd van jongeren met een chronische aandoening. Wat kan ALL OF ME voor de jongeren in jouw organisatie betekenen en hoe bereik je deze doelgroep zelf?

Workshop 3: Hoe communiceert de nieuwe generatie Z?

Corona de Wert & Ruben Bos - PGOsupport
Wie jongeren wil bereiken, moet zich realiseren dat ze sommige thema’s heel anders zien en beleven. Hoe communiceert de nieuwe generatie Z? Kun je jongeren als één doelgroep benaderen? Of zijn de verschillen misschien wel groter dan de overeenkomsten? Tijdens deze workshop verkennen we samen met jou ‘de jeugd van tegenwoordig’.

Best practice rondom jonge vrijwilligers

Panelgesprek met een aantal patiëntenorganisaties over jongeren als vrijwilligers en als leden. Succesverhalen, handige tips en de mogelijkheid om je vragen te stellen. Inspiratie gegarandeerd! Met verschillende sprekers.

Terug naar het programmaoverzicht

Deelname na inschrijving

Bij inschrijving betaal je via iDEAL €25,- statiegeld per dag. Was je aanwezig of heb je je tijdig afgemeld? Dan betalen we het statiegeld aan je terug.

Tot 5 werkdagen vóór de dag waarvoor je je ingeschreven hebt kun je je afmelden met terugbetaling van het statiegeld. Bij latere afmelding ontvang je het statiegeld niet terug. Je mag altijd een vervanger laten deelnemen.

Afmelden doe je door een mail te sturen naar academie@pgosupport.nl. Heb je je voor meer dan 1 dag aangemeld? Geef dan aan voor welke dag(en) je annuleert.

Bekijk de overige voorwaarden Academieparade.

Begeleiders

Kies data en locaties voor:

De jonge vrijwilliger centraal

Zit de juiste datum of locatie er niet bij?

Dan houden we je graag op de hoogte per e-mail wanneer deze cursus opnieuw wordt ingepland.