Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon
dag 3

Academieparade: organisatie­ontwikkeling

Niet gepland
Doelgroep iedereen die geïnteresseerd is in het aanbod van PGOsupport, de academie en onze adviseurs
Kosten geen, inschrijving wel noodzakelijk
Niveau Basis 
Leerpad Organisatieontwikkeling
Hou me op de hoogte

Een dag lang workshoppen, netwerken, inspiratie opdoen, vragen stellen en antwoorden krijgen rond organisatieontwikkeling.

Kom proeven van de mogelijkheden die PGOsupport je te bieden heeft. Maak kennis met de academie, met onze adviseurs en trainers in korte en krachtige workshops. Ontdek of die ene cursus bij je past. Of dat een adviestraject meer voor de hand ligt. Stel je vragen, ontmoet, verbind, netwerk en vind het begin van een oplossing voor... toekomstbestendige organisatieontwikkeling.

Programma

Het menu van de dag: maak je keuze kenbaar op het aanmeldingsformulier.
Deze dag is als een lopend buffet: kies waar je zin in hebt. Wil je alleen die ene workshop volgen: prima! Heb je uitsluitend behoefte aan het spreekuur? Ook goed. Aan jou de keus. Wel even inschrijven graag met het formulier onderaan.

10.00 introductie door academiemedewerkers PGOsupport
10.15 VOL - workshop 1 Patiënten- en cliëntenorganisaties: het roer moet om! – Frank Verschuur
11.15 pauze
11.30 VOL - workshop 2 Inzet van vrijwillige energie – Jolanda van Dijk en Joke Zephat  
11.30  workshop 3 Verbinding met je achterban – Anke Groenen
12.30 lunch
13.00 rondleiding expositie – Jolanda van Dijk
13.00 spreekuur met adviseurs en trainers
14.00 workshop 4 Koers houden met je jaarplan – Jolanda van Dijk
14.00 workshop 5 Présence en Presentatie – Thijs Roovers
15.00 VOL - workshop 6 Goed opdrachtgeverschap, hoe doe je dat? – Hans Luyckx
16.00 borrel / netwerken met adviseurs en trainers
16.30 einde

Workshop 1 Patiënten- en cliëntenorganisaties: het roer moet om!

Deze workshop geeft je een inkijkje in de leergang "Patiënten- en cliëntenorganisaties: het roer moet om!" Een leergang over innovatie in het zorglandschap, die je inzicht geeft in de strategische ontwikkelingen en wat deze kunnen betekenen voor patiënten(organisaties). Want het roer moet echt om! Je krijgt antwoord op de vraag: welke veranderingen zijn nodig en welke zijn al in gang gezet in de zorg? Samen gaan we op zoek naar wat dit kan betekenen voor patiëntenorganisaties en hoe je deze veranderingen kan vormgeven.

Workshop 2 Inzet van vrijwillige energie

De vrijwilliger van nu heeft andere wensen dan die van 10 jaar geleden. Als organisatie moet je daaraan voldoen. Ontdek wat er nodig is om de alom aanwezige vrijwillige energie aan jouw organisatie te binden.

Workshop 3 Verbinding met je achterban

Zijn we op de goede weg? Doen we de goede dingen? Vragen die ieder bestuur zich regelmatig stelt. Je achterban geeft hierbij richting. Als jullie weten wat er bij de achterban leeft, kunnen jullie hier op inspelen door activiteiten met maximaal bereik en impact. Van lotgenotencontact tot belangenbehartiging. In deze workshop gaat het over: hoe achterhaal je wat er bij je achterban leeft en hoe borg je dat in je organisatie? Tevens aandacht voor methoden en instrumenten hiervoor. Wat doe je al en wat kan je verder nog ondernemen? 

Terug naar het programmaoverzicht

Kunst kijken bij PGOsupport

Kunst kijken bij PGOsupport? Waarom niet? 14 portretten tonen het Ware Gezicht van de Organisatie. Laat je via de portretten meevoeren naar het Ware Gezicht van jouw organisatie. Herken je eigen karaktertrekken en ontdek welke je nog verder kunt ontwikkelen.

Kom naar het spreekuur organisatieontwikkeling

Rond lunchtijd houden de adviseurs en trainers van PGOsupport spreekuur. Heb je vragen over toekomstbestendige organisatieontwikkeling of over het aanbod van de academie? Grijp je kans en leg ze voor aan de experts.

Workshop 4 Koers houden met je jaarplan

Een beleidsplan of jaarplan schrijf je niet om te laten verdwijnen in een la. Je wilt een 'levend' document om mee te werken. Niet omdat het moet, maar omdat het houvast en richting geeft. Een samenhangend geheel tussen 'landelijk' en de afdelingen. PGOsupport biedt hiervoor een handig instrument: Jaarplan op een A3.

Workshop 5 Présence en Presentatie

In elke presentatie presenteer je ook jezelf. Hoe dichter je bij jezelf blijft, hoe beter je presentatie. En dus: wat goed is voor jou, is goed voor jouw organisatie. In deze prikkelende workshop ervaar je hoe je je persoonlijkheid inzet om je boodschap overtuigend over te brengen (ervaring in presenteren is niet belangrijk, wel je présence).

Terug naar het programmaoverzicht

Workshop 6 Goed opdrachtgeverschap, hoe doe je dat?

Eindelijk een goede partner gevonden om je (IT-)project mee uit te voeren? Opgelucht dat die werkzaamheden in goede handen zijn? Fijn, wij snappen dat! Maar vergeet niet dat je nog een heel belangrijke rol hebt in het project: die van opdrachtgever. Hoe zorg je nu dat je je in die rol als een vis in het water voelt? In deze korte workshop lichten we een tipje van de sluier op!

Deelname na inschrijving

Voor deelnemers zijn er geen kosten verbonden aan deze dag. Je bent van harte welkom! Wel vragen we je om je in te schrijven via onderstaand inschrijfformulier.
Heb je je aangemeld, dan rekenen we op je komst. Ben je onverhoopt verhinderd? Laat het ons tijdig weten. Je kunt kosteloos annuleren tot en met donderdag 13 september. Bij annulering na deze datum brengen we € 25,- per persoon in rekening voor de kosten die wij maken.

De spraakmakers van deze dag

Foto's smaakmakers: Karin Hoek, Karin de Lange, Heleen Knottnerus, Frank Verschuur, Jolanda van Dijk, Joke Zephat, Anke Groenen, Thijs Roovers, Hans Luijckx, Joos Vaessens en Sybe de Lint

Hou me op de hoogte

Laat je gegevens achter, dan weten we dat er belangstelling is. We berichten je als we deze bijeenkomst gaan plannen.

* Deze velden zijn verplicht

Je naam:
Aanhef
Nieuwsbrief