Ga direct naar de content

Duo-training & intervisie bij onderzoek

In steeds meer onderzoeksprojecten werken onderzoekers samen met een of meerdere patiëntenvertegenwoordigers. Deze samenwerking kan de relevantie, haalbaarheid en kwaliteit van het onderzoek vergroten. Om deze samenwerking succesvol te laten verlopen biedt PGOsupport begeleiding aan in de vorm van duo-training & intervisie.

Deel deze pagina:

Wat is duo-training & intervisie?

Duo’s van onderzoeker en patiëntenvertegenwoordiger kunnen deelnemen aan een intervisietraject met verschillende bijeenkomsten. PGOsupport begeleidt de duo’s bij de samenwerking. Ze krijgen advies op maat en kunnen bij de bijeenkomsten hun ervaringen en vragen delen met andere duo’s.

Bij de intervisie-bijeenkomsten worden impliciete verwachtingen expliciet gemaakt en samen besproken. Hierdoor ontstaan minder misverstanden, en verduurzaamt de samenwerking. Niet alleen bij dit specifieke project, maar ook in toekomstige projecten. De intervisie wordt uitgevoerd door trainers Casper Schoemaker en Eva Vroonland, beiden adviseur patiëntenparticipatie bij PGOsupport.

Voor wie

Duo’s van onderzoekers en een patiëntenvertegenwoordigers, die samen (gaan) werken in een onderzoeksproject.  

Onderdelen

De duo-intervisie bestaat uit de volgende onderdelen, aan te passen naar de gewenste looptijd: 

  • een telefonisch intakegesprek, 2 weken voor de startbijeenkomst
  • 4 korte bijeenkomsten per jaar
  • het traject duur 2 - 3 jaar

Tussen de bijeenkomsten is er de mogelijkheid om online contact te houden met andere duo’s en de trainers, om ook tussentijds vragen, zorgen of tips uit te wisselen. 

Inhoud van de bijeenkomsten

De startbijeenkomst en intervisiebijeenkomsten bestaan altijd uit plenaire onderdelen én uit een onderdeel waarin de onderzoekers en patiënten in twee parallel sessies reflecteren op hun eigen rol en achtergrond. Bij elke bijeenkomst is er aandacht voor de samenwerking én voor inhoudelijke onderwerpen die op dat moment voor de duo’s relevant zijn, zoals bijvoorbeeld een gesprek over uitkomstmaten, inclusie of implementatie van de resultaten.

Interesse of meer weten?

Deze intervisie wordt aangeboden als maatwerk. Het past goed voor onderzoeksprojecten die ongeveer tegelijk starten, in bijvoorbeeld dezelfde subsidieronde. Wil je meer weten over deze intervisie en hoe PGOsupport het kan aanbieden? Neem dan contact op met Casper Schoemaker of Eva Vroonland.

Meer weten?

Neem contact op met
Eva Vroonland

Eva Vroonland

adviseur patiëntenparticipatie

Meer weten?

Neem contact op met
Casper Schoemaker

Casper Schoemaker

adviseur patiëntenparticipatie