Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon

Adviesmethode zet bestuur op de rit

Na interne strubbelingen, treedt er een volledig nieuw bestuur aan bij patiëntenvereniging ADCA. Er ligt heel veel werk. Hoe moeten ze het aanpakken?

Ze roepen de hulp in van PGOsupport. Met een adviseur in ‘waarderend onderzoeken’, baant het nieuwe bestuur zich een pad naar de toekomst. Samen met Jolanda van Dijk, adviseur organisatieontwikkeling bij PGOsupport, bekijkt het bestuur van ADCA wat de beste aanpak is. Jolanda suggereert begeleiding door een externe adviseur.

Focus van knelpunt naar oplossing

"Meestal als er een knelpunt is in een organisatie en er een adviseur binnenkomt, kijkt die vooral naar wat er niet lukt en waarom dat dan niet lukt", vertelt Jolanda van Dijk.
"Een andere aanpak is om je juist te concentreren op wat goed gaat en wat er in vergelijkbare situaties werkte. Je kijkt daarmee meer naar oplossingen die mensen zelf kunnen creëren in plaats van je puur te richten op een enkele oplossing voor een probleem."

Waarderend onderzoeken

Jolanda doelt hier op de methode ‘waarderend onderzoeken’ (ook wel: appreciative inquiry). Dat is een aanpak waarbij mensen samen onderzoeken wat er werkt in plaats van wat er verkeerd gaat. Het verlegt de focus van problemen naar perspectief. Van ontkennen, klagen en kritiek geven naar verantwoordelijkheid nemen, eigenaarschap en samenwerken.
PGOsupport werkt met adviseurs die getraind zijn in deze methode én die bekend zijn met cliëntenorganisaties.

In een paar bijeenkomsten naar de toekomst

Na ruzie en veel gedoe binnen de vereniging voor mensen met ADCA, een hersenziekte, treedt er een geheel nieuw bestuur aan. Er ligt veel werk. Eigenlijk moet het nieuwe bestuur de vereniging weer van de grond af opbouwen. "We hadden weinig bestuurservaring. Het leek ons verstandig om iemand van buiten te betrekken die met ons meedenkt en meedoet. Daarvoor hebben we bij PGOsupport aangeklopt", vertelt huidig voorzitter Gerard Kulker.

Zegeningen tellen

Via PGOsupport ging een adviseur, gespecialiseerd in waarderend onderzoeken, met ADCA aan de slag. "Die methode heeft een duidelijke opbouw. Eerst start je met het tellen van je zegeningen. Wat gaat er goed? Bij ons was dat vooral het lotgenotencontact. Vervolgens hebben we gekeken of we dat nog verder konden verbeteren en uitbouwen naar andere activiteiten. Zo kwamen we op ideeën voor nieuwe activiteiten en een enquête onder de leden."

Dromen

Daarna zet de adviseur het bestuur aan het dromen. Wat willen ze bereiken? Hoe ziet de vereniging er in de toekomst uit? "In die sessies kregen we veel ideeën en legden we een visie neer. Vervolgens houdt de adviseur ons bij de les met de vraag hoe we die ideeën dan gaan realiseren." En daarmee kom je vanzelf bij de volgende stap: actieplannen maken.

Uitvoeren

Ideeën te over, maar wat moet eerst? Met hulp van de adviseur gaat het bestuur aan de slag met het opstellen van actieplannen. Want dat is wat de adviseur doet: het proces bewaken en het bestuur naar de volgende stap helpen. "De voornaamste rol van de adviseur was iedere keer de volgende stap aan te geven, ons van ideeën naar actieplannen te helpen, en daarbij telkens de regie aan ons te laten. Wij moeten het doen."

Aandacht voor de personen

"Wat bovendien heel goed werkt", vult bestuurslid Henk van Lambalgen aan," is de aandacht voor onze persoonlijke rollen in het bestuur. Waar ben je goed in en wat wil je bijdragen? Zodat je kunt doen waar je goed in bent en niet de stress hebt van activiteiten waar je minder goed in bent. De verwachtingen naar elkaar zijn dan helder."
De actieplannen zijn in uitvoering, het bestuur draaide al snel zonder begeleiding. "Wel willen we volgend jaar nog een keer bij elkaar komen voor een evaluatie."

Meer weten over deze adviesmethode?

Jolanda van Dijk, adviseur organisatieontwikkeling, helpt je graag verder

Bel of app 06 3894 9836