Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon

Anne Braakman

"Patiëntenorganisaties en burgers hebben goud in handen"

Portret van Anne Braakman, adviseur regionale participatie bij PGOsupport

Drijfveer in mijn werk is om maatschappelijke vraagstukken vanuit meerdere perspectieven te bekijken, te bevragen en mogelijk op te lossen. Het perspectief van de patiënt, cliënt en burger is daarbij leidend. Ik treed graag buiten de gebaande paden om nieuwe mogelijkheden te onderzoeken. Zo kan ik met opdrachtgevers meer betekenen voor cliënten, patiënten en/of burgers.

Gemeenten, zorgverzekeraars en zorgaanbieders hebben de vrijheid om hun beleid af te stemmen op de wensen en behoeften van mensen. Deze inbreng wordt gelukkig steeds vaker gevraagd. Mijn taak bij PGOsupport is om die ontwikkeling verder een boost te geven, op het gebied van welzijn en zorg.

Patiëntenorganisaties hebben goud in handen: zij beschikken op grote schaal over ervaringen van hun achterban of kunnen die ophalen. Waar burgers afhaken omdat zij denken dat hun stem niet gehoord wordt, liggen er juist voor hen kansen om hun inbreng steviger te organiseren. Ook andere regionale partijen kunnen die burgerinbreng gaan aanjagen. Hoe? Daarbij denk ik graag mee!

Vragen over het stimuleren van regionale participatie?

Neem contact met mij op of maak een afspraak:

E-mail: a.braakman@pgosupport.nl
Telefoon: 06 3309 0926