Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon
Op maat voor leden van het patiëntenpanel van de Patiëntenfederatie

*Beoordelen van onderzoeksvoorstellen (2)

Niet gepland
Leerpad Inbreng cliëntenperspectief
Hou me op de hoogte

In deze cursus leren deelnemers om onderzoeksvoorstellen kritisch te doorgronden vanuit het perspectief van de doelgroep.

Steeds vaker wordt patiënten- en gehandicaptenorganisaties gevraagd om mee te denken met wetenschappelijk onderzoek. In deze cursus komen diverse thema's aan bod die spelen bij een beoordeling. 

Leren door toe te passen

De cursus bereidt vertegenwoordigers van patiëntenorganisaties voor op hun rol van adviseur of referent. Centraal in de cursus staat een fictief onderzoeksvoorstel dat de deelnemers gaan beoordelen. Deze beoordeling leidt uiteindelijk tot een advies of aanbeveling richting de aanvragers.

Voor wie?

De training is bedoeld voor leden van het patiëntenpanel van de Patiëntenfederatie die in de rol van referent onderzoeksvoorstellen (gaan) beoordelen.

Annemiek van Rensen – Trainer

Annemiek van Rensen

Annemiek van Rensen is adviseur inbreng cliëntenperspectief bij PGOsupport, met aandachtsgebieden medicijnontwikkeling en wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast is zij lid van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). Annemiek is medeauteur van het artikel '9 aanbevelingen voor betekenisvolle patiëntenparticipatie bij wetenschappelijk onderzoek' (2016).

Hou me op de hoogte

Laat je gegevens achter, dan weten we dat er belangstelling is. We berichten je als we deze cursus of bijeenkomst gaan plannen.

* Deze velden zijn verplicht

Je naam:
Aanhef
Privacybeleid *