Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon

* Beoordelen van onderzoeksvoorstellen

Cursusdetails

Voor wie
patiëntenvertegenwoordigers van NFK die onderzoeksvoorstellen willen leren beoordelen
Duur
1 cursusdag
Bekijk de cursusvoorwaarden icon.new_tab.title

Leer onderzoeksvoorstellen als referent of adviseur kritisch te doorgronden vanuit cliëntenperspectief.

Steeds vaker wordt patiënten- en gehandicaptenorganisaties gevraagd om mee te denken met wetenschappelijk onderzoek. In deze cursus komen diverse thema's aan bod die spelen bij het beoordelen van wetenschappelijk onderzoek.

Leren door toe te passen

De cursus bereidt vertegenwoordigers van NFK voor op hun rol van adviseur of referent. Centraal in de cursus staat een voorbeeldonderzoeksvoorstel dat de deelnemers beoordelen. Deze beoordeling leidt tot een advies of aanbeveling aan de aanvragers.

Opzet

Voorafgaand aan de cursus lees je de casus en vorm je je een oordeel. Tijdens de cursus ga je met elkaar in gesprek om tot overeenstemming te komen. Dat gebeurt afwisselend in kleine groepen en plenaire besprekingen.

Bij het beoordelen van de casus gebruiken we de criteriawaaier. Tevens oefenen we met het zoeken in databases met wetenschappelijke literatuur.

Maarten de Wit – Trainer

Maarten de Wit

Maarten de Wit is adviseur participatief onderzoek en patiëntenperspectief in de gezondheidszorg. Hij heeft zelf een reumatische aandoening en is als onderzoekspartner en ervaringsdeskundige betrokken bij wetenschappelijk onderzoek op dit gebied.

Kies data en locaties voor:

* Beoordelen van onderzoeksvoorstellen

Zit de juiste datum of locatie er niet bij?

Dan houden we je graag op de hoogte per e-mail wanneer deze cursus opnieuw wordt ingepland.