Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon
advies

Krachtig besturen: alle hens aan dek

Een patiënten- of cliëntenorganisatie is net een zeilschip. Klievend door het bruisende water.

Met voldoende weerbaarheid en wendbaarheid voor een behouden vaart. Ook als het stormt. Hoe tuig je dat op?

Tallship of skûtsje

Of je nou een tallship of een skûtsje vaart, er is in ieder geval een stevige kapitein nodig. Met een deskundige bemanning.

Een hecht team dat niet wat ronddobbert, maar de stip op de horizon zet. En koers houdt. Ook als het roer trilt, de zeilen klapperen en de potten door de kombuis vliegen.

Gewoon scherp aan de wind blijven. En vooral samen plezier houden aan die wind door je haren, het zilt op je lippen, de regenboog aan de hemel.

Met het juiste materiaal kom je er wel. Maar hoe tuig je het zo op, dat het bruisen blijft?

Van kompas tot reddingsvest

Hoe je een schip of organisatie optuigt, hangt ervan af. Er is geen standaard. Wat voor schip vaar je? Groot, klein? Heb je veel mensen aan boord? Wat is je reisdoel? Welke route past daarbij? Over zee, over de rivier? Met of zonder buitenboordmotor? Wat is eigenlijk de weersverwachting?

Natuurlijk moet je altijd een kompas, kaarten en misschien een radio hebben. En vooral een geschikte en voltallige bemanning. Om samen te sturen. Want daar gaat het om: wil je ergens komen, moet je sturen. Hoe dan?

Tuigage voor een bruisend bestuur

Een behouden vaart van je organisatie vraagt om stuurmanskunst. Met een krachtig bestuur dat er lol in heeft en houdt om de goede kant op te gaan. Daar kun je wel een loods bij gebruiken.

PGOsupport is graag je loods

We hebben allerlei tuigage: kompassen, zeilen, touwen, ankers, zeekaarten, noem maar op. Wat precies voor jullie schip nodig is, ontdekken we samen. We gaan graag de uitdaging met je aan om ook jouw organisatie weerbaar, wendbaar en waardevol de toekomst in te loodsen.

Wil je weten hoe we dat doen? Neem contact op met adviseur Jolanda van Dijk, j.vandijk@pgosupport.nl, 06 3894 9836. 

Advies over krachtig besturen

Zoek je een loods om krachtig mee te (be)sturen? Wil je van gedachten wisselen over je vraagstuk? Neem contact op met Jolanda van Dijk

Bel of app mij op 06 38949836