Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon
Gevolgen coronamaatregelen voor onze dienstverlening

Bijna 40 inschrijvingen voor EUPATI Nederland-opleiding

Op vrijdag 14 mei sloot de inschrijving voor de 2e leergang van EUPATI Nederland, dé opleiding voor patiëntenvertegenwoordigers over geneesmiddelenontwikkeling. We ontvingen maar liefst 38 aanmeldingen van gemotiveerde aspirant-studenten.

Stuk voor stuk staan deze patiëntenvertegenwoordigers te springen om voor hun eigen achterban aan de slag te kunnen als ‘patient expert’ op het gebied van geneesmiddelenontwikkeling. Daar worden we enthousiast van!

Dries Hettinga, onze directeur-bestuurder: “Met de eerste lichting EUPATI NL-fellows hebben we laten zien dat de opleiding voorziet in een behoefte binnen én buiten het veld van patiëntenorganisaties. Ik heb er alle vertrouwen in dat we daar met de aankomende leergang op kunnen voortbouwen.”

Selectieprocedure

EUPATI NL biedt ruimte aan 18 studenten die in het najaar kunnen starten met de opleiding. Er zijn dus meer aanmeldingen dan beschikbare plekken. Daarom dragen we alle aanmeldingen nu over aan een onafhankelijk selectiepanel, dat PGOsupport adviseert over de toe te laten studenten.

Alle aspirant-studenten hebben van ons een bevestiging van hun aanmelding ontvangen. Zij ontvangen ook persoonlijk bericht over de selectieprocedure en de uitkomst daarvan. We verwachten uiterlijk 18 juni de definitieve toelatingen bekend te kunnen maken.

Meer informatie

Ben je benieuwd wat EUPATI NL jou en jouw patiëntenorganisatie te bieden heeft?

Daar vertelt Annemiek van Rensen je alles over.

Neem contact op met Annemiek