Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon
Jolanda van Dijk

Jolanda van Dijk

adviseur organisatieontwikkeling

Blaas je niet op: leegloopgevaar

“Bij ons gaat het fan-tas-tisch”, zegt het bestuurslid halverwege de cursus. Hij trekt zichzelf opnieuw rechtop aan tafel. “Iederéén vraagt onze inbreng. We bereiken gewèldige dingen.” Mijn wenkbrauwen schieten omhoog.

Recent belde precies deze man mij in mineur op. Want onvoldoende vrijwilligers en nauwelijks deelnemers op bijeenkomsten. Om maar te zwijgen over de samenwerking met zorgverleners. En nu dit succesverhaal. Wie houdt wie voor de gek?

De meeste mensen houden hun vuile was binnenskamers, presenteren zich in een groep als succesvol, ook als het water hen aan de lippen staat. Schone schijn. Wat een vermoeiende bezigheid. Wat een verloren energie.

In zwart-wit zie je drie plaatjes naast elkaar: een strip. Op het eerste plaatje zie je een man in een grote stoel, in pak, met stropdas, horloge, bloem in knoopsgat met zijn wijsvinger omhoog. Hij draagt een masker van een haan en roept: KUKELEKUUU! Op het tweede plaatje zie je een hand met een scherp pijltje die iets doorprikt (doet knallen) in dezelfde stoel waarin zojuist nog de man met het hanenmasker zat. BAM staat er groot. In het derde plaatje zien we de man uit plaatje 1, nog steeds in dezelfde stoel. Hij is totaal gekrompen tot een soort rimpelige, vermoeide kikkervis. Hij houdt het hanenmasker in zijn ene hand en bekijkt zichzelf (met de andere hand) in een handspiegel.
Illustratie: Leontine Hoogeweegen, www.tienstekenlab.nl

Droomfabrieken

Met kleine stappen en soms grote sprongen wekken maatschappelijke organisaties hun idealen tot leven. Zij willen het beste voor hun achterban: een beter leven of betere zorg. Het bereiken ervan is een langdurig proces. Met het hogere doel voor ogen houden bestuurders en vrijwilligers koers. Zij zetten zich in voor ‘hun’ mensen. Als droomfabrieken.

Teleurstellingen en frustraties stapelen zich op. En zo veranderen de dromen in nachtmerries.

Nachtmerries

Prachtig werk, zeker als er resultaten behaald worden. Maar dat lukt niet altijd. In de jongste PG-monitor* zie ik weer zorgelijke getallen: de helft van de organisaties heeft bestuursvacatures en soms staan die jaren open. Er is chronisch tekort aan menskracht. Langs andere wegen hoor ik dat het voor sommige organisaties moeilijk is om serieus genomen te worden door zorgverleners. Anderen hebben weinig leden, terwijl er een grote achterban is. Teleurstellingen en frustraties stapelen zich op. En zo veranderen de dromen in nachtmerries.

Reflectie

Onlangs vroeg een bestuurder mij: We willen onderzoeken of onze achterban nog op ons zit te wachten? Er zijn zo weinig mensen actief dat we ons afvragen of we nog nodig zijn.”

Ik word blij van zo’n vraag. Nadenken of je als organisatie misschien de langste tijd hebt gehad, of dat je niet het goede doet, vergt moed. Deze zelfreflectie is uitzonderlijk.
En ogenschijnlijk tegenstrijdig: ruimte geven aan je twijfels geeft vleugels.

Nadenken of je als organisatie misschien de langste tijd hebt gehad, of dat je niet het goede doet, vergt moed.

Spiegel

Met enige regelmaat pas op de plaats maken is noodzakelijk om de koers bij te stellen en werkplezier te behouden. De volgende vragen geven hier richting aan:

  • Is ons doel nog helder, realistisch én levensvatbaar?
  • Is er nog een gezonde balans tussen uitdaging en vaardigheden?
  • Worden er nog mensen blij van onze inspanningen?
  • Organiseren we op regelmatige basis feedback en luisteren we er naar?

Feedback houdt je een spiegel voor. Zowel de gesproken als de geschreven reacties van mensen, alsook de zwijgende groep die met de voeten stemt. Luister ernaar met al je zintuigen.

Doe de werkelijkheid geen geweld aan door hem potsierlijk te maken. Het helpt niet.

Leeglopen

Blaas je vooral niet op. Doe de werkelijkheid geen geweld aan door hem potsierlijk te maken. Het helpt niet. En met een beetje pech prikt iemand door het gepoch heen en blijf je achter als een leeggelopen ballon.
Gebruik je kracht liever om met open blik naar de eigen organisatie te kijken. Dat heeft meer effect en is minder vermoeiend.

PGOsupport optimaliseert met veel plezier het functioneren van droomfabrieken. Bouw jij aan luchtkastelen? Ik hou je graag de spiegel voor. 


* PG-monitor: het jaarlijkse onderzoek waarmee PGOsupport de kerngegevens van patiënten- en gehandicaptenorganisaties in kaart brengt. Lees meer over de PG-monitor.

Wil jij een kijkje in de spiegel?

Neem contact op met Jolanda van Dijk

Bel of app 06 3894 9836