Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon
voor hetzelfde geld

Bladen maken

Cursusdetails

Voor wie
Bladenmakers van patiënten- en gehandicaptenorganisaties
Duur
1,5 dagen
Niveau
Basis
Leerpad
Communicatie
Kosten
€100,- statiegeld
Bekijk de cursusvoorwaarden icon.new_tab.title

In deze cursus leer je hoe je een magazine maakt met weinig middelen.

Wie een tijdschrift of blad maakt, heeft altijd wensen. Mooiere foto’s, professionele auteurs, een ervaren vormgever, een door de wol geverfde eindredacteur, vierkleurendruk op glanzend papier – we zouden het allemaal wel willen, maar meestal ontbreekt het budget. In deze cursus leer je hoe je een blad maakt met een klein budget.

Programma

De trainers bespreken met de groep het vak van bladenmaken met weinig middelen. Er is een theoretisch gedeelte met tips en kneepjes van het vak. Daarnaast is er veel ruimte voor de obstakels waar je bij het maken van je tijdschrift tegenaan loopt. Er is dus ook ruimschoots tijd om te bekijken op welke punten jouw tijdschrift verbeterd kan worden.

Dag 1

Op de eerste dag ligt het accent op de theorie.

Dag 2

Op de tweede dag kijken we hoe we de lesstof heel praktisch kunnen toepassen op het maken van het volgende nummer van je tijdschrift. Met exact dezelfde middelen waar je het laatste nummer hebt gemaakt, laten de trainers en een toegevoegde vormgever zien wat er anders en beter kan.

Telefonische intake

Het traject start met een uitgebreide telefonische intake door trainer Evert de Vos. Hij bespreekt wat je wilt bereiken met het blad. Op basis van dit gesprek maak je een plan van aanpak voor je blad. Dit wordt behandeld tijdens de bijeenkomsten.

Daphne van Paassen – Trainer

Daphne van Paassen

Daphne van Paassen was lange tijd adjunct-hoofdredacteur van weekblad Opzij. Ze werkt nu als docent aan de Hogeschool voor Journalistiek Tilburg en als freelance journalist.

Kies data en locaties voor:

Bladen maken

  • Dag 1
    do. 14 mei 2020
  • Dag 2
    do. 18 jun 2020
  • Locatie Utrecht, PGOsupport
  • Locatie Utrecht, PGOsupport
  • Trainer(s) Evert de Vos, Daphne van Paassen
Er zijn nog 4 plaatsen beschikbaar

Zit de juiste datum of locatie er niet bij?

Dan houden we je graag op de hoogte per e-mail wanneer deze cursus opnieuw wordt ingepland.