Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon
werken werkt

Chronische aandoening en werk, dat werkt!

Cursusdetails

Voor wie
(vrijwillige) medewerkers van patiëntenorganisaties die hun achterban willen ondersteunen bij het aan het werk blijven met hun aandoening.
Duur
1 dag
Niveau
Basis
Leerpad
Patiëntenparticipatie
Kosten
€ 100,- statiegeld
Bekijk de cursusvoorwaarden icon.new_tab.title

Leer hoe je als (vrijwillige) medewerker van een patiëntenorganisatie je achterban kan ondersteunen bij aan het werk blijven met een aandoening.

Een arts, verpleegkundige of andere zorgverlener kan een belangrijke rol spelen als je aan het werk wilt (blijven) met je aandoening. Toch komt werk vaak niet vanzelf aan bod.

In deze cursus staat centraal hoe je met je zorgverlener bespreekt op welke wijze je graag aan het werk wilt blijven. En welke tips jij als (vrijwillige) medewerker aan je achterban kunt geven.

Inhoud

De cursus is gebaseerd op de bewezen aanpak ‘werken werkt’ van Centrum Werk en Gezondheid en de daarbij behorende Fit for Work checklijsten.  

We inventariseren eerst met elkaar welke aspecten van werk voor iedereen van belang zijn: waarom werkt werken? Op basis van deze ervaringen focussen we verder op persoonlijke, aandoeningsspecifieke ervaringen en uiteindelijk op een persoonlijk verhaal: waarom werkt werk voor jou en jouw achterban?

Resultaat

Je leert het verhaal voor jouw achterban in korte tijd vertellen. Zo kun je bijvoorbeeld in een advies aan een lotgenoot de juiste tips geven voor zijn/haar gesprek met een zorgverlener. Je weet op welke websites je meer informatie vindt en waar je mensen naar kunt verwijzen.

Doelgroep

Vrijwillige medewerkers van patiëntenorganisaties die hun achterban willen ondersteunen bij het aan het werk blijven met hun aandoening.  

Er zijn helaas (nog) geen geplande cursusdagen.

Wij houden je graag op de hoogte per e-mail wanneer deze cursus (opnieuw) wordt ingepland.