Ga direct naar de content

Sprekers op het PGOsupport-congres

Wat betekenen actuele ontwikkelingen in zorg en welzijn voor patiënten- en cliëntenorganisaties? Wat levert patiëntenparticipatie op en hoe kun je succesvol samenwerken? Op het PGOsupport-congres van 30 september spreken tijdens het plenaire programma: Marieke Schuurmans, Hester van de Bovenkamp en Robin Bremekamp.

Deel deze pagina:

Plenair programmafoto Gijs Nillessen

Vanuit actuele ontwikkelingen in zorg en welzijn zoomen we tijdens het plenaire programma (13.30 - 15.30) in op ontwikkelingen in patiëntenparticipatie. Welke veranderingen zijn er? Wat zijn succesfactoren? Welke keuzes moet je maken? Daarna verbreden we weer de horizon: om meer impact te bereiken is samenwerking belangrijk. Wat is nodig voor succesvolle samenwerking? 

foto daisy veenstra fotograaf bruce coolenDe dagvoorzitter Gijs Nillessen zorgt voor een levendige interactie met de aanwezigen in de zaal!

Daisy Veenstra, de rappende psycholoog (100.000 volgers op TikTok), zal met haar wrap up ons zeker inspireren! Haar motto: 'Love yourself, doe het!' Zij zorgt ervoor dat we swingend de inspiratiemarkt opgaan (foto Daisy: Bruce Coolen).

Wat betekenen nieuwe ontwikkelingen voor jouw organisatie? Wat zou je moeten veranderen om meer impact te maken?

foto Marieke SchuurmansMarieke Schuurmans

Prof. dr. Marieke Schuurmans is Chief Healthcare Organization bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en hoogleraar Verplegingswetenschap UMC Utrecht. Marieke werkte in veel verschillende functies in de zorg, van verpleegkundige, opleider, onderzoeker tot toezichthouder. Marieke Schuurmans neemt ons mee in de grote ontwikkelingen in de wereld van beleid, organisatie van de zorg en wet- en regelgeving. Over die zogenaamde ‘systeemwereld’ is veel discussie. Hoe kunnen patiëntenorganisaties ervoor zorgen dat zij in dit krachtenveld ook werkelijk impact maken? Wat zijn goede voorbeelden? En wat niet?  

3 prikkelende lezingen die jou gegarandeerd inspireren en aan het denken zetten!

foto hester van de bovenkampHester van de Bovenkamp

Prof. dr. Hester van de Bovenkamp is hoogleraar Patiëntwetenschappen aan de Erasmus Universiteit. Ze doet al jaren onderzoek naar de rol van patiënten en cliëntenorganisaties in de zorg. In zorg en welzijn staat 'de patiënt centraal’ in menig initiatief en beleidsstuk. Dat is winst ten opzichte van vroeger. Daarmee verschuift de focus van dát patiëntenparticipatie er is naar de vraag ‘hoe dan’? Wat werkt wel en wat niet? Ofwel: wat bepaalt het succes van patiëntenparticipatie? Wat betekent dit voor patiëntenorganisaties? 

foto robin bremekampRobin Bremekamp

Drs. Robin Bremekamp is adviseur samenwerken en oprichter van Common Eye. Hij is gespecialiseerd in samenwerkingsvraagstukken in de gezondheidszorg en hij adviseert organisaties bij een betere en succesvollere manier van samenwerken. Linksom of rechtsom is samenwerken voor patiënten- en cliëntenorganisaties belangrijk om impact te bereiken. Maar wat is nodig voor een goede samenwerking? Welke voorbeelden zijn er uit zorg en welzijn of zelfs uit de geschiedenis? Wat kunnen patiëntenorganisaties zelf doen om samenwerkingen succesvol te laten zijn? Wat mogen zij verwachten van hun gesprekspartners? 

Stappen zetten naar de toekomst

Het centrale thema van het congres is ‘Stappen zetten naar de toekomst’. Na het plenaire programma kan je op de inspiratiemarkt verder ontdekken hoe de toekomst van jouw organisatie eruit kan zien. Door in gesprek te gaan met je collega’s uit het hele land, adviseurs van PGOsupport en andere aansprekende voorlopers, ga je aan het einde van dag met een gerust hart de toekomst tegemoet. Je bent er klaar voor om een volgende stap te zetten.

Schrijf je nu in!

PGOsupport-congres: Stappen zetten naar de toekomst
Vrijdag: 30 september 2022, deelname is kosteloos.
Schrijf je in voor het congres en/of inspiratiesessies