Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon
Gevolgen coronamaatregelen voor onze dienstverlening
Jolanda van Dijk

Jolanda van Dijk

adviseur organisatieontwikkeling

Covid-19: maak gebruik van de overmacht

Het regent telefoontjes: “Hoe moet het nu met onze ALV?” Het is de eerste maandag na 13 maart 2020, de dag van de afkondiging van de eerste reeks strenge maatregelen om het coronavirus te controleren.

“Geen idee”, zeg ik. “Dit hebben we nog nooit meegemaakt.” De hele dag en de weken daarna doe ik mijn uiterste best om voor vele problemen creatieve oplossingen te vinden.

Je ziet op een illustratie in zwarte inkt en aquarelverf een hamster met een brilletje, een stropdas en een horloge. Hij kijkt vastberaden, hoopvol. Hij gaat iets spannends doen. Hij zit in iets ronds, dat moet een loopwiel zijn. Hij kijkt naar buiten, wat gaat hij doen? Stapt hij eruit? Uit het rad? Durft hij? Zijn voorpootjes staan al over de rand. Gaat ie springen?
Illustratie: Leontine Hoogeweegen, www.leontinehoogeweegen.com

Tijdens het meedenken bij deze procedurele vragen bekruipt me steeds vaker het gevoel: is dit nu écht de meest urgente vraag die je als organisatie kunt stellen? Is dit nu écht waarvan je wakker ligt?

Inmiddels zijn we een dik halfjaar verder, is de paniek van de eerste coronagolf voorbij en daalt het besef in dat de sociale nabijheid voorlopig niet terugkomt. Deze realiteit wakkert bij mij een vuurtje aan: "Laten we de tweede en mogelijke derde golf gebruiken om bestaande ingesleten patronen binnen organisaties te doorbreken."

Is dit nu écht de meest urgente vraag die je als organisatie kunt stellen?

Ingesleten patronen

“Die zijn er bij ons niet”, zeg je misschien. “Onze samenwerkingen verlopen constructief; we betrekken meer dan alleen onze leden bij onze activiteiten; we nemen onze beslissingen onafhankelijk van geldschieters en kunnen volwaardig spreken namens onze achterban. We hanteren de regels van goed bestuur en besteden meer dan tweederde van onze tijd aan onze activiteiten. We doen daarin de juiste dingen. We doen er kortom alles aan om onze missie succesvol tot leven te brengen, ook nu.”

Overmacht

Als het er bij jouw organisatie minder rooskleurig uitziet, kun je deze periode goed gebruiken. Externe maatregelen dwingen ons het dagelijks leven anders in te richten. Daardoor is er begrip en ruimte voor het afwijken van patronen. Je moet je immers aanpassen, je kunt niet anders: overmacht!

Je moet je aanpassen, je kunt niet anders: overmacht!

Direct na de ‘intelligente lockdown’ werd ik benaderd door een organisatie. Al langer hadden ze te maken met onderlinge misverstanden. Juist nu wilden ze dat aanpakken. Ik kon iedereen in een mum van tijd spreken, omdat iedereen verplicht thuis was. Dat was anders door overvolle agenda’s nooit gelukt. Inmiddels zijn de problemen opgelost, dankzij de moed om ze niet uit de weg te gaan en juist de leeggekomen agenda’s te benutten.

Onrealistisch

Maak gebruik van die overmacht, zou ik zeggen. Die biedt kansen om zaken aan te pakken die in normale omstandigheden te tijdrovend zijn, of te bedreigend. Hiermee doel ik op vraagstukken als:

  • Is wat we doen nog relevant?
  • Dragen onze inspanningen bij aan onze missie?
  • Hebben we allemaal nog hetzelfde doel voor ogen?
  • Vinden we het nog leuk met elkaar?
  • En vinden anderen het nog leuk met ons?

Spannende vragen om te beantwoorden.
Nog spannender is het om te durven beoordelen of de huidige uitvoering van de kerntaken passen bij de nieuwe antwoorden. En zo niet, om daarin verandering aan te brengen.

Durf stap voor stap een nieuwe route te bewandelen, naar een doel dat je enthousiast maakt en effect gaat sorteren.

Als je op enig moment denkt: dit is wat we echt zouden willen maar dat is totaal onrealistisch, droom dan vooral verder. Help elkaar de ‘onrealistische’ plannen concreet te maken. Door een plan te maken, opgebouwd uit een serie kleine nieuwe stappen. Durf stap voor stap een nieuwe route te bewandelen, naar een doel dat je enthousiast maakt en effect gaat sorteren.

Wil je jouw organisatiepatronen onderzoeken of onrealistische plannen uitwerken, en doe je dit liever niet alleen? Ik help jullie graag verder naar een zinvol doel.

Hulp nodig om je organisatiepatronen te onderzoeken? Of om onrealistische plannen uit te werken?

Jolanda van Dijk helpt je graag verder

Neem contact op met Jolanda