Ga direct naar de content

Aan de slag met impact & bereik (maatwerk FBPN)

Leer hoe je met een concreet plan meer impact gaat realiseren voor jouw doelgroep.

In het kort

Voor wie

Alle DO's die in 2021 bij FBPN aangesloten waren en de DO's die voor de start van het traject voor 2022 een raamovereenkomst met FBPN hebben afgesloten

Tijdsinvestering

4 interactieve online bijeenkomsten

Type cursus

Online cursus

We kunnen er niet omheen! Waar het nu nog vaak om aantal leden of donateurs draait, draait het in de toekomst meer om de vraag: hoe bereik jij je doelgroep en hoe maak je voor jouw doelgroep het verschil? Kortom: Impact en Bereik.

Inhoud

Voorafgaand aan de FBPN vergadering op 29 oktober 2020 stond Jolanda van Dijk, adviseur bij PGOsupport, tijdens een presentatie al even stil bij dit onderwerp. Een mooi begin, dat nu vraagt om actie. Die actie is niet iets wat je even tussendoor doet. Het kost tijd en aandacht. Het is een proces dat je zowel intern als samen met stakeholders vormgeeft. Zo krijg je tijdens deze cursus helder:

  • wat precies de vraag is van jouw achterban, waarvoor jij als organisatie een oplossing biedt
  • welke activiteiten nodig zijn om dit probleem op te lossen
  • hoe de verandering, die jij gaat realiseren, er in de praktijk uitziet
  • wat je moet meten om te weten of je je doelen behaalt, en
  • hoe je kunt (bij)sturen om je impact te vergroten. 

Opzet

Om je op weg te helpen bij dit proces, organiseert FBPN, in samenwerking met PGOsupport, een cursus van 4 interactieve online bijeenkomsten.

Tijdens deze bijeenkomsten nemen we je mee in het doorlopen van de verschillende stappen van het proces. We schetsen de kaders, je krijgt tips en je gaat echt aan de slag.

Aan deze bijeenkomsten nemen per DO 2 personen deel. Na elke bijeenkomst krijg je huiswerk op en ga je samen met je bestuur en/of vrijwilligers aan de slag. Tijdens de bijeenkomsten koppel je jullie bevindingen terug. Tijdens en na het traject krijg je ondersteuning van FBPN. Resultaat is (de  uitvoering van) een concreet plan hoe jij meer impact gaat realiseren voor jouw doelgroep. Zo bereid je je als organisatie voor op de toekomst.

Data

  • Sessie 1: dinsdag 14 september 19.00 - 21.30 uur
  • Sessie 2: dinsdag 5 oktober 19.00 - 21.30 uur
  • Sessie 3: dinsdag 2 november 19.00 - 21.30 uur
  • Sessie 4: dinsdag 14 december 19.00 - 21.30 uur: gezamenlijke nabespreking

Vanwege de coronamaatregelen zijn de bijeenkomsten online. Voor degenen die niet online willen deelnemen, proberen we een alternatief te bedenken.

Na afloop van het traject ontvang je een certificaat.

In het kort

Voor wie

Alle DO's die in 2021 bij FBPN aangesloten waren en de DO's die voor de start van het traject voor 2022 een raamovereenkomst met FBPN hebben afgesloten

Tijdsinvestering

4 interactieve online bijeenkomsten

Type cursus

Online cursus

Er zijn helaas (nog) geen geplande cursusdagen

Wij houden je graag per e-mail op de hoogte wanneer deze cursus (opnieuw) wordt ingepland.