Ga direct naar de content

Cursussen: voor wie en kosten?

Onze cursussen in de cursusagenda zijn toegankelijk voor patiënten- en cliëntenvertegenwoordigers en andere mensen die zich bezighouden met patiëntenparticipatie.

Deel deze pagina:

Voor patiënten- en cliëntenorganisaties

De meeste cursussen zijn gericht op mensen die als vrijwilliger of medewerker actief zijn voor een patiënten- of  cliëntenorganisatie. Deelnemers van patiënten- en cliëntenorganisaties kunnen aan de cursussen deelnemen voor een sterk gereduceerd tarief (statiegeld). Bij de statiegeldregeling betaal je  vooraf € 100,-. Na het volgen van de volledige cursus ontvang je dat bedrag terug.

Breder toegankelijk: ook andere doelgroepen

De cursussen zijn ook toegankelijk voor mensen van andere organisaties die zich bezighouden met patiëntenparticipatie, zoals zorgverleners, onderzoekers, zorgverzekeraars, gemeenten of andere maatschappelijke organisaties.

Ben je geen vertegenwoordiger van een patiëntenorganisatie, maar hou je je wel bezig met patiëntenparticipatie? De kosten voor een cursus voor deze deelnemers zijn € 198,- voor een hele cursusdag (excl. btw). Het tarief wordt naar rato aangepast, dus € 99,- (excl. btw) voor een halve dag etcetera.

Cursusvoorwaarden

Kosten masterclass

Voor masterclasses is het tarief: € 298,- (excl. btw) per dagdeel. Deelnemers van patiënten- en cliëntenorganisaties krijgen 50% korting en betalen € 149,- (excl. btw). 

Cursus voor onderzoekers

    • Speciaal voor onderzoekers is er een cursus Patiëntenparticipatie voor onderzoekers. Deze cursus bieden we aan als maatwerkcursus, voor jouw collega-onderzoekers en indien je dat wilt op locatie. Neem voor deze maatwerkcursus contact op met de academie. Bij voldoende belangstelling organiseren we de cursus ook in het open aanbod.
    • Daarnaast bieden we op maat een intervisietraject aan voor duo’s van onderzoeker en patiëntenvertegenwoordiger.
    • Lees bij Advies bij onderzoek wat we nog meer doen om patiëntenparticipatie bij onderzoek te ondersteunen.

Vragen?

Heb je vragen over onze doelgroepen, de cursustarieven of de statiegeldregeling? Stuur een mail naar academie@pgosupport.nl of bel Service & support via (030) 2040 700. Je kunt ook kijken of je vraag al wordt beantwoord bij de Veelgestelde vragen

Cursusvoorwaarden