Ga direct naar de content

Voorwaarden deelname cursussen

Voorwaarden voor deelname aan cursussen, masterclasses en themabijeenkomsten bij PGOsupport.

Deel deze pagina:

  1. Voor wie
  2. Kosten en statiegeld
  3. Aanmelden
  4. Annuleren
  5. Uitsluiting van deelname
  6. Vragen

1. Voor wie

De cursussen, online modules, masterclasses en themabijeenkomsten van PGOsupport zijn gericht op en toegankelijk voor vertegenwoordigers van partijen die zich inzetten voor kwaliteit van zorg en welzijn, zoals patiënten-/cliëntenorganisaties, zorgaanbieders, onderzoekers.

Niet meer dan 3 mensen per organisatie

Voor de open cursussen geldt een maximum van 3 deelnemers per organisatie.

2. Kosten en statiegeld


Open cursussen en masterclasses

De kosten voor deelname aan open cursussen en masterclasses verschillen per cursus. De kosten staan per cursus vermeld. Vertegenwoordigers van patiënten- en cliëntenorganisaties kunnen in veel gevallen gebruikmaken van de statiegeldregeling.

Statiegeldregeling voor patiënten- en cliëntenorganisaties

Als vertegenwoordiger van een patiënten- of cliëntenorganisatie betaal je bij inschrijving voor een open cursus € 100,- statiegeld via iDEAL. Als je alle bijeenkomsten van de cursus volledig bijwoont, ontvang je het statiegeld terug. PGOsupport streeft ernaar het statiegeld binnen 3 weken na afloop van de cursus terug te storten. Terugstorten kan alleen op de rekening waarmee het statiegeld is overgemaakt.

Online modules

De online modules zijn vrij toegankelijk voor mensen die actief zijn voor organisaties in zorg en welzijn.

Het is goed om je te realiseren dat deelname van vertegenwoordigers van patiënten- of cliëntenorganisaties níet kosteloos is. Er zijn kosten verbonden aan de organisatie van de cursus, trainers, huur locatie of gebruik online leeromgeving. Omdat PGOsupport patiënten- en gehandicaptenorganisaties ondersteunt in opdracht van het ministerie van VWS, krijgen deze organisaties 100% korting bij deelname. De statiegeldregeling is bedoeld om te voorkomen dat mensen zonder reden niet komen opdagen. PGOsupport moet dan wel de gemaakte kosten opvangen. 

3. Aanmelden


Patiënten- en cliëntenorganisaties

Je meldt je aan voor een open cursus met het aanmeldingsformulier op de website, bij de betreffende cursus. Vertegenwoordigers van patiënten- en cliëntenorganisaties betalen bij aanmelding € 100,- statiegeld via iDEAL.

Andere organisaties

Je meldt je aan via het aanmeldingsformulier op de website. Kies bij 'organisatie' je organisatie. Je betaalt bij aanmelding het cursusgeld via iDEAL. Staat je organisatie er niet bij? Neem dan voor inschrijving contact op met academie@pgosupport.nl.

Reservelijst

Als een cursus vol is, vermeldt PGOsupport dat in de agenda. Je kunt dan niet meer inschrijven, maar wel aangeven dat je op de hoogte gehouden wilt worden. PGOsupport benadert je zodra er alsnog een plek vrijkomt.

4. Annuleren


Door de deelnemer

Tot 2 weken voor de (eerste) bijeenkomst van een cursus kun je je afmelden met terugbetaling van het statiegeld of het betaalde cursusgeld. Bij latere afmelding ontvang je het statiegeld of cursusgeld niet terug. Je mag altijd een vervanger laten deelnemen.

Door PGOsupport

PGOsupport kan een cursus tot 2 weken voor aanvang annuleren, bijvoorbeeld bij onvoldoende inschrijvingen. Bij annulering door PGOsupport ontvang je uiteraard altijd het statiegeld of betaalde cursusgeld terug, ongeveer 3 weken na de annuleringsdatum.

5. Uitsluiting van deelname

PGOsupport kan een deelnemer die zich bij herhaling niet aan de voorwaarden houdt, uitsluiten van verdere deelname aan het cursusaanbod. Hierover neemt PGOsupport altijd contact op met de deelnemer en/of de organisatie die hij vertegenwoordigt.

6. Vragen

Met vragen over de opleidingen kun je terecht op academie@pgosupport.nl of telefonisch (030) 2040 700.
Heb je behoefte aan een cursus of opleiding die niet in ons cursusoverzicht staat? Neem contact met ons op, dan kijken we wat we voor je kunnen doen.

Naar de cursusagenda

Meer weten?

Neem contact op met
Diçou de Groot

Diçou de Groot

opleidingscoördinator