Ga naar de hoofdcontent

De Supportloop: een update

Eind september organiseert PGOsupport de eerste Supportloop. Een evenement dat patiënten- en gehandicaptenorganisaties structureel meer geld oplevert.

PGOsupport regelt de randvoorwaarden, faciliteten en overkoepelende communicatie voor de Supportloop. Deelnemende patiëntenorganisaties doen onder hun eigen vlag mee en werven eigen deelnemers. Daarmee werf je je eigen publiciteit en extra inkomsten.

De locaties en data zijn bekend

De Supportloop vindt dit jaar op twee plekken plaats: op 23 september wordt er gelopen in Odijk (regio Utrecht) en op 30 september in Velp (regio Arnhem). Beide locaties zijn volledig rolstoeltoegankelijk, goed bereikbaar met het openbaar vervoer en bieden mooie, landelijke routes.

Website live: de inschrijving is geopend

Ook de Supportloop website is live! Op www.supportloop.nl vind je alle informatie over beide wandeldagen, inschrijven en deelnemende organisaties. Naast deelname is het ook mogelijk om loten te kopen of eenmalig te doneren. Zo kunnen de inkomsten van je organisatie vergroot worden. Kijk op www.supportloop.nl voor meer informatie.

Je kunt nog deelnemen

Voor de Supportloop in Velp op 30 september is nog plek voor een aantal deelnemende patiëntenorganisaties. Wil je naast het werven van extra inkomsten ook je zichtbaarheid en publiciteit verhogen op een gezellige en gezonde dag? Doe dan mee! Neem contact op met Charlotte van Andel, die de support vanuit PGOsupport organiseert. Kijk bij Meer weten voor de contactgegevens.

Hoe werkt het?

Voor € 25,- leggen deelnemers een mooie route af (3, 5 of 10 kilometer) en genieten zij van een verzorgde middag met een hapje en een drankje. 80% van het inschrijfgeld gaat naar je organisatie, de overige 20% wordt geïnvesteerd in het evenement.

De routes van 3 en 5 kilometer zijn goed toegankelijk voor kinderen, kinderwagens en rolstoelen. 

Wie doen er mee?

Op dit moment doen er al 13 organisaties mee: de Depressie Vereniging, de Dystonie Vereniging, Vereniging voor Ouders, Kinderen en Kanker, de ADCA Vereniging, de Neurofibromatose Vereniging, ReumaZorg Nederland, Ypsilon, Stichting LAM, Stichting Gilles de la Tourette, de Vereniging voor Ouders van Couveusekinderen, Stichting COOLsupport Hersenletsel.nl en Stichting Zeldzame Bloedziekten.

Meer weten? Neem contact op!

Heb je belangstelling? Neem contact met ons op, we vertellen je graag meer.

Vanuit PGOsupport organiseert Charlotte van Andel het evenement. Mail, bel of app Charlotte: c.vanandel@pgosupport.nl, 06-24194957.

Deel dit artikel