Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon
tussen droom en werkelijkheid

Vrijwilligerswerk in de toekomst

Doelgroep bestuursleden, vrijwilligerscoördinatoren en geïnteresseerden
Kosten geen
Locatie PGOsupport, Utrecht
Niveau Basis 
Leerpad Organisatieontwikkeling

Nog maar 2 plaatsen beschikbaar

Inschrijven mogelijk tot 22 oktober 2018

Inschrijven

De vrijwilliger van de toekomst heeft andere wensen dan de vrijwilliger van nu.

Vrijwilligers hebben een volle agenda, willen zich niet bij voorbaat vastleggen en zijn vaak niet op vaste momenten in te zetten. Toch blijft het inzetten van vrijwilligers noodzakelijk.

Vrijwillige energie in overvloed

In een vorige next-practice-bijeenkomst vertelde Lucas Meijs, hoogleraar vrijwilligerswerk, het ons: vrijwillige energie is en blijft er in overvloed. Oók onder jongeren. Dat blijkt uit het onderzoek dat 4 jonge professionals in het 'Kickstartproject' voor PGOsupport uitvoerden naar de vraag: Hoe bind je jongeren aan je organisatie? Zij kwamen met bruikbare tips en conclusies over het verbinden van jongeren met vrijwilligerswerk.

Hoe behouden we vrijwillige energie?

In deze next practice gaan we de theorie van Lucas Meijs en de uitkomsten van ons kickstartersonderzoek verbinden met de praktijk. Hoe behouden we de vrijwillige energie voor onze sector? Wat is hiervoor nodig? En hoe sluit jouw organisatie aan op die energie?

Adviseur organisatieontwikkeling Jolanda van Dijk en trainer Joke Zephat nemen je mee naar de toekomst van het vrijwilligerswerk.
We maken er een actieve bijeenkomst van, waarin we theorie om gaan zetten naar tips voor de praktijk. Dus kom meedenken. Wij zorgen voor een hapje en een drankje.

Next-practice-bijeenkomsten

In een next-practice-bijeenkomst brengt PGOsupport vertegenwoordigers van patiënten- en cliëntenorganisaties in contact met nieuwe initiatieven in en buiten de zorg. Na een presentatie van het thema gaan de deelnemers met elkaar in gesprek en verkennen de mogelijkheden die het initiatief of de visie biedt voor cliëntenorganisaties.

Begeleiders

Joke Zephat – Trainer

Joke Zephat

Joke Zephat heeft jarenlang ervaring in het werken voor en met patiënten- en gehandicaptenorganisaties, onder andere op het gebied van professionalisering en vrijwilligersbeleid. Zij werkt vanuit haar bureau Joke Zephat Training & Advies.

Inschrijving bijeenkomst

* Deze velden zijn verplicht

Je naam:
Aanhef
Voorzieningen
Nieuwsbrief