Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon
Gevolgen coronamaatregelen voor onze dienstverlening

Direct aan de slag met digitale toegankelijkheid

Ook online moeten mensen met een beperking volledig mee kunnen doen. In deze coronacrisis extra belangrijk, omdat het leven zich nu vooral thuis en online afspeelt.

Maar ook daarna is structurele aandacht voor digitale toegankelijkheid nodig. Nog te vaak kunnen mensen met een beperking geen gebruik maken van websites, apps of andere digitale platforms omdat ze niet toegankelijk, begrijpelijk en/of gebruiksvriendelijk zijn.

Zijn jouw digitale informatie en diensten toegankelijk?

Doorloop daarom onze online module digitale toegankelijkheid. In 45 tot 60 minuten ontdek je wat digitale toegankelijkheid inhoudt. En hoe je een stappenplan maakt om jouw online omgeving toegankelijk te maken voor mensen met een functionele beperking.

Vertegenwoordigers van patiëntenorganisaties volgen de online module na inschrijving gratis via ons digitale leerplatform.

Aan de slag: testen met gebruikers

Veel digitale drempels zouden er niet zijn als bij de ontwikkeling van een online omgeving direct de inbreng van gebruikers was gevraagd. Werk dus vanaf het begin met patiënten samen. Is dat niet gebeurd? Betrek ze dan zéker bij het verbeteren van je digitale toegankelijkheid. Dat begint vaak met een gebruikerstest.

Hoe je zo’n gebruikerstest voor jouw online omgeving organiseert? Onze adviseur Bart Borsje schreef er een praktische bijdrage over.

Handreiking digitale toegankelijkheid

Wat zegt de wet over digitale toegankelijkheid? Welke richtlijnen zijn er? Hoe ga je ermee aan de slag? Hoe organiseer je samenwerking met patiënten(organisaties)? Samen met de Oogvereniging, Ieder(in), MIND en Patiëntenfederatie Nederland maakten wij een handreiking voor toegankelijke digitale zorg. De handreiking geeft praktische informatie, aanbevelingen, tips en voorbeelden uit de praktijk om digitale toegankelijkheid snel op te pakken.

Download de handreiking als PDF of vraag een papieren versie aan: stuur een e-mail met je verzoek en adresgegevens naar facilitair@pgosupport.nl.

Iemand laten meekijken naar jullie digitale toegankelijkheid?

Bart Borsje helpt je graag op weg!

Stuur een e-mail met je vraag naar Bart