Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon

Doe mee aan onderzoek rond een inclusieve arbeidsmarkt

Anke Hesselmans doet voor haar Master Human Resource Studies onderzoek naar de inclusie van mensen met een arbeidsbeperking binnen reguliere werkgevers. Ze is op zoek naar organisaties die iemand (of meerdere mensen) in dienst hebben met een arbeidsbeperking.

Inclusieve arbeidsmarkt

De laatste dagen is er veel berichtgeving rondom een inclusieve arbeidsmarkt. Uit recent onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau blijkt dat veel werkgevers wel de verantwoordelijkheid voelen om mensen met een arbeidsbeperking aan te nemen, maar dat er in de praktijk weinig werkplekken voor hen worden gecreëerd. Dat is natuurlijk treurig nieuws..

In een recente blog die veel reacties opleverde, stipte onze collega Judith Winnen dit onderwerp al aan. Heb jij de blog 'Werkgevers met een beperking' al gelezen? Daarin roept Judith op om samen steviger op te trekken in het creëren van bewustzijn dat je gewoon een betere werkgever bent (en een betere organisatie bouwt) als je focust op de kwaliteiten van mensen. 

Doe je mee?

Wij helpen Anke daarom graag bij haar onderzoek en het vinden van voldoende respondenten voor haar onderzoek. Ze wil achterhalen hoe de match tussen persoon en (werk)omgeving een positief of negatief effect kan hebben op het vinden en behouden van een duurzame baan. Daarvoor zoekt ze organisaties die iemand (of meerdere mensen) in dienst hebben met een arbeidsbeperking, dat mag zowel fysiek als mentaal zijn. Ze wil daarvoor zowel de medewerker als de HR-medewerker of manager graag spreken in een interview dat ca. 60 minuten duurt.

Ben of ken jij iemand die wil meewerken aan dit onderzoek? Neem contact op met Anke via a.j.a.hesselmans@uvt.nl of 06 3076 08 54.

Vragen over dit onderwerp?

Judith beantwoordt ze graag!

Stuur een e-mail