Ga direct naar de content

Lokale en regionale participatie

Wat zijn slimme strategieën voor lokale of regionale belangenbehartiging? En waar moet je beginnen? Samenwerken met andere organisaties is belangrijk, en denk  'aandoeningsoverstijgend'.

Deel deze pagina:

In jouw gemeente aan de slag

Hoe kun je in jouw gemeente invloed uitoefenen en meer aandacht krijgen voor de belangen van patiënten, gehandicapten en chronisch zieken? Het kan op veel verschillende manieren! Je vindt hier praktische tips.

3 tips voor gemeenten

Wil je als medewerker van een gemeente de participatie van burgers bevorderen? En vooral beter de stem horen van mensen met een chronische ziekte, beperking of psychische kwetsbaarheid? Marieke van Noort, adviseur lokale participatie bij PGOsupport, heeft 3 tips voor gemeenten.

De Juiste zorg op de Juiste Plek

Het programma Juiste Zorg op de Juiste Plek zoekt manieren om de zorg toekomstbestendig te maken: waar het kan, zorg verplaatsen van complex naar eenvoudiger en goedkoper. Als eerste stap zijn in honderden regio's inmiddels Regiobeelden opgesteld. PGOsupport trainde ervaringsdeskundigen om hierin kritisch en betrokken mee te denken (‘critical friend’). Nu gaan we de ervaringsdeskundigheid inbrengen bij regionale ontwikkelingen.

Meer weten?

Neem contact op met
Joop Beelen

Joop Beelen

adviseur regionale participatie

Meer weten?

Neem contact op met
Marieke van Noort

Marieke van Noort

adviseur lokale participatie