Ga direct naar de content

Toegankelijk communiceren bij beperkte gezondheidsvaardigheden

Een kwart van de volwassenen heeft moeite om informatie over gezondheid te vinden, te begrijpen en toe te passen. PGOsupport heeft een online module die je helpt informatie toegankelijk te maken voor mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden.

Deel deze pagina:

Speciaal voor patiëntenorganisaties, cliëntenraden en andere organisaties is er een online module over het bereiken, betrekken en vertegenwoordigen van mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden. De online module is vrij toegankelijk. De online module is ontwikkeld door Pharos, PGOsupport en Patiëntenfederatie Nederland.

Aan de slag: toegankelijkheid testen met gebruikers

Veel digitale drempels zouden er niet zijn als bij de ontwikkeling van een online omgeving direct de inbreng van gebruikers was gevraagd. Werk dus vanaf het begin met patiënten samen. Is dat niet gebeurd? Betrek ze dan zéker bij het verbeteren van je digitale toegankelijkheid. Dat begint vaak met een gebruikerstest.

Je kunt folders en materialen ook laten testen door mensen die laaggeletterd zijn. Lees meer over de testen van taalambassadeurs van de vereniging ABC. 

Meer weten?

Neem contact op met
Marjo Zijp

Marjo Zijp

communicatieadviseur