Ga direct naar de content

Subsidieregeling patiëntenorganisaties

Voor patiënten- en gehandicaptenorganisaties zijn er 2 soorten subsidies: instellingssubsidie en projectsubsidies. De instellingssubsidie kon tot 1 oktober 2023 aangevraagd worden. Vanaf 1 januari kunnen organisaties die een instellingssubsidie krijgen ook een projectsubsidie aanvragen. 

Deel deze pagina:

Ga direct naar:

Instellingssubsidie voor patiëntenorganisaties (VWS)

De nieuwe subsidieregeling Patiënten- en gehandicaptenorganisaties (2024-2028) volgt het eerdere beleidskader (2019-2022) op. Tot 1 oktober 2023 konden pg-organisaties een nieuwe instellingssubsidie aanvragen. 

Projectsubsidie VWS en brede analyse van PGOsupport

Organisaties die een instellingssubsidie ontvangen, kunnen vanaf 1 januari 2024 ook een projectsubsidie voor meer impact en bereik aanvragen (stroom 2 op website Dus-I). PGOsupport kan - kosteloos - een brede analyse maken van jouw organisatie en een advies geven over het verandervraagstuk om impactgerichter te werken. Ook geven we advies over de te zetten stappen om dit verandervraagstuk aan te pakken. Neem voor meer informatie contact op met Rineke Geschiere van PGOsupport.

Projectsubsidies via ZonMw

Het subsidieprogramma Voor elkaar! van ZonMw is specifiek ingericht voor patiënten- en gehandicaptenorganisaties. Regelmatig zijn hier nieuwe subsidierondes. Houd daarvoor de nieuwsbrief en website van ZonMw in de gaten. 

Ondersteuning PGOsupport bij aanvraag ZonMw

PGOsupport ondersteunt organisaties die een aanvraag willen indienen bij het Voor Elkaar! programma van ZonMw. PGOsupport kan met je meedenken over je idee, of  meelezen met je aanvraag. Wij bekijken per onderwerp welke adviseur het beste past op jouw project. Neem voor meer informatie contact op met Marion Koppelman, adviseur fondsenwerving of lees meer hierover bij Advies fondsenwerving.  

Meer weten?

Neem contact op met
Marion Koppelman

Marion Koppelman

adviseur fondsenwerving