Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon
Gevolgen coronamaatregelen voor onze dienstverlening

Dries Hettinga nieuwe directeur PGOsupport

Dries Hettinga wordt per 15 februari de nieuwe directeur-bestuurder van PGOsupport.

Dries Hettinga begon zijn carrière als onderzoeker en beleidsadviseur bij een Britse patiëntenorganisatie. Hij werkte voor het Diabetes Fonds en als interimmanager en -adviseur op het raakvlak van gezondheid, wetenschap en zorg. De afgelopen jaren was hij verbonden aan het UMC Utrecht als hoofd research office.

Participatie eindgebruiker cruciaal

Dries Hettinga over zijn nieuwe functie: “Bij PGOsupport komen mijn achtergrond en ervaring heel mooi samen. Ik heb ervaren dat voor goede zorg en dienstverlening juist de participatie van de eindgebruiker cruciaal is. Je hebt alle partijen en perspectieven nodig, maar het is lang niet altijd vanzelfsprekend dat partijen samen aan tafel zitten. Het team van PGOsupport heeft veel kennis over en ervaring met patiëntenparticipatie en de ambitie om de inbreng van gebruikers een stap verder te brengen. Dat zijn mooie ingrediënten om ook mijn ambitie waar te maken: betere zorg en dienstverlening door samenwerking tussen alle betrokken partijen.”

Voor goede zorg en dienstverlening is patiëntenparticipatie cruciaal

Daadwerkelijk impact hebben

PGOsupport is blij met de benoeming. Lottie van Starkenburg, voorzitter raad van toezicht: “PGOsupport is kritisch op haar maatschappelijke bijdrage en wil daadwerkelijk impact hebben. Met Dries krijgen we een directeur die met ons gedreven team van professionals, het verschil kan maken in de samenwerking tussen patiënten en de patiëntenbeweging, onderzoekers, beleidsmakers en zorgorganisaties. We zien uit naar de samenwerking!”

Dries Hettinga volgt Petrien Uniken Venema op, die de functie sinds juli 2020 op interimbasis bekleedt.

Over PGOsupport

PGOsupport is kennis- en adviespartner voor partijen die zich inzetten voor zorg en welzijn

over PGOsupport