Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon
Gevolgen coronamaatregelen voor onze dienstverlening
maatwerk Harteraad

*Duurzame samenwerking van onderzoeker en patiënt

Cursusdetails

Voor wie
Voor 4 tot 6 duo’s van een onderzoeker en een patiëntenvertegenwoordiger die samen (gaan) werken in een onderzoeksproject waar een Dekkersbeurs voor is toegekend in 2020.
Duur
5 bijeenkomsten waarvan 3 fysiek en 2 online
Leerpad
Patiëntenparticipatie
Bekijk de cursusvoorwaarden icon.new_tab.title

duo-intervisie – voor duo’s van onderzoeker en patiëntenvertegenwoordiger binnen een Dekkersbeurs-project.

In steeds meer onderzoeksprojecten wordt samengewerkt door onderzoekers en een of meerdere patiëntenvertegenwoordigers. Die samenwerking is belangrijk, omdat het een positieve bijdrage kan leveren aan de relevantie, haalbaarheid en kwaliteit van het onderzoek. Het vormgeven en organiseren van betekenisvolle samenwerking tussen onderzoekers en patiëntenvertegenwoordigers is waardevol, maar blijkt soms ook een uitdaging. Patiëntenparticipatie in onderzoek is te zien als een wederzijds leerproject.

In deze duo-intervisie begeleiden we 4 tot 6 duo’s bestaande uit een onderzoeker en een patiëntenvertegenwoordiger bij het vormgeven van ze die duurzame en betekenisvolle samenwerking in hun onderzoeksproject. Jullie worden begeleid bij het vormgeven van goede samenwerking, krijgen advies op maat, en kunnen jullie ervaringen en vragen delen met de duo’s van de andere onderzoeksgroepen. Dankzij de intervisie-bijeenkomsten worden impliciete verwachtingen expliciet gemaakt en samen besproken. De ervaringen van andere duo’s helpen bij het vormgeven van de samenwerking. Hierdoor ontstaan minder misverstanden, en verduurzaamt de samenwerking. Niet alleen bij dit specifieke project, maar ook in toekomstige projecten.

Wat bieden we aan

De duo-intervisie duurt ca. 24 maanden en bestaat uit de volgende onderdelen:

·         Een telefonisch intakegesprek 2 weken voor de startbijeenkomst;

·         Een startbijeenkomst op dinsdag 12 oktober 2021 10:00 – 16:30 bij PGOsupport

·         Drie intervisiebijeenkomsten, online of fysiek, van een halve dag, op:

o   dinsdag 12 april 2022 – 13:00-16:30 online in ZOOM

o   dinsdag 11 oktober 2022 – 13:00-16:30 bij PGOsupport

o   dinsdag 11 april 2023 - 13:00-16:30 online in ZOOM

·         Slotbijeenkomst in oktober 2023 – locatie en datum ntb

·         Tussentijds advies en ondersteuning via een online leeromgeving

Voor wie en waar

Voor 4 tot 6 duo’s van een onderzoeker en een patiëntenvertegenwoordiger die samen (gaan) werken in een onderzoeksproject waar een Dekkersbeurs voor is toegekend in 2020. De fysieke bijeenkomsten vinden plaats bij PGOsupport in Utrecht, de online bijeenkomsten worden in ZOOM verzorgd.  Voor de slotbijeenkomst wordt mogelijk een andere locatie gekozen.

Inhoud van de bijeenkomsten

De startbijeenkomst en intervisiebijeenkomsten bestaan altijd uit plenaire onderdelen én uit een onderdeel waarin de onderzoekers en patiënten in twee parallel sessies toespitsen op hun eigen rol en achtergrond. Elke bijeenkomst wordt zowel ingegaan op de samenwerking als op de inhoudelijke onderwerpen die op dat moment voor de duo’s relevant zijn: denk aan een gesprek over uitkomstmaten, inclusie of implementatie van de resultaten.

Er zijn helaas (nog) geen geplande cursusdagen.

Wij houden je graag op de hoogte per e-mail wanneer deze cursus (opnieuw) wordt ingepland.