Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon
aan de slag met je projectaanvraag

Een pakkende projectaanvraag schrijven

Niet gepland
Duur 1 dag
Doelgroep Iedereen die een effectieve project- of subsidieaanvraag wil indienen en daar nog geen/weinig ervaring mee heeft
Kosten € 100,- statiegeld
Niveau Basis 
Leerpad Fondsenwerving
Hou me op de hoogte

Leer een relevante projectaanvraag te schrijven waaruit de kwaliteit van je project blijkt. Passend binnen een (ZonMw-)programma.

Een juist ingevuld aanvraagformulier, een waterdichte begroting en een aansprekend idee voor een relevant project dat aan alle voorwaarden voldoet. Dat zijn de vereiste ingrediënten waarmee jouw organisatie een doeltreffende projectaanvraag kan indienen om (een deel van) het ontbrekende geld te krijgen. Bijvoorbeeld binnen een programma van ZonMw, VSBfonds of FNO (voormalig Fonds Nuts Ohra). Klinkt simpel, maar hoe schrijf je nu zo’n passende aanvraag?

Inhoud

Bij deze eendaagse cursus ga je aan de slag met een aanvraag voor een subsidieregeling of (vermogens)fonds. De trainers brengen algemene kennis, inzichten en handvatten over om de relevantie en kwaliteit van je project aan te tonen. Je krijgt ook een verbetertip bij jouw geschreven aanvraag.

Voorbereiding en opzet

Voorafgaand aan de cursus vragen we je een aanvraagformulier in te vullen voor jouw specifieke, relevante project. Zo ervaar je waar voor jou de vragen zitten waar je in de cursus antwoord op wil krijgen.

Tijdens de cursus:

  • krijg je inzicht in het doel en de voorwaarden van een subsidieregeling of fonds, aan de hand van een voorbeeldaanvraag en -formulier
  • leer je hoe je jouw gedachten doeltreffend kunt selecteren
  • ervaar je hoe je relevante ideeën in een aanvraag op de juiste plaats zet
  • oefen je met concreet, helder en actief schrijven.

Werken met en aan je eigen aanvraag onder begeleiding van twee deskundige trainers, biedt volop ruimte voor interactie, leren van elkaar en toepassing.

Resultaat

Na de cursus kun je de onderdelen van een projectvoorstel beter herkennen en plaatsen in een aanvraag. Je bent daarnaast beter in staat je ideeën op een effectieve manier schriftelijk onder woorden te brengen. Effectief betekent dat de beoordelaars je aanvraag begrijpen en er  enthousiast van worden.

Doelgroep

De cursus is er voor iedereen die een effectieve project- of subsidieaanvraag wil indienen en daar nog geen of weinig ervaring mee heeft. Heb je al wel ervaring met het schrijven van een aanvraag, maar wil je nog beter worden in adequate argumentatie? Volg dan de masterclass Een doelgericht projectvoorstel schrijven.

Trainers

Tigrelle Uijttewaal – Trainer

Tigrelle Uijttewaal

Tigrelle Uijttewaal is neerlandica en afgestudeerd in taalbeheersing, argumentatietheorie en retorica aan de Universiteit van Amsterdam. Zij geeft cursussen over schrijven en argumenteren.

Hou me op de hoogte

Laat je gegevens achter, dan weten we dat er belangstelling is. We berichten je als we deze cursus of bijeenkomst gaan plannen.

* Deze velden zijn verplicht

Je naam:
Aanhef
Privacybeleid *