Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon
Gevolgen coronamaatregelen voor onze dienstverlening
een goede aanvraag bij het juiste fonds

Een succesvolle fondsaanvraag, waar begin je?

Cursusdetails

Voor wie
Vrijwilligers, medewerkers en bestuurders van (regionale) patiënten-/cliëntenorganisaties die zich bezighouden met fondsenwerving
Duur
2 middagen
Niveau
Basis
Leerpad
Financieel
Kosten
€ 100,- statiegeld
Bekijk de cursusvoorwaarden icon.new_tab.title

Leer in 2 dagdelen wat de basis is van jouw fondsaanvraag.

Nederland kent veel vermogensfondsen die graag hun geld willen besteden aan maatschappelijk relevante projecten. Projecten zoals die van jouw organisatie. Het enige wat je hoeft te doen, is een aanvraag indienen.

Een sprekend project, het juiste fonds vinden en een goede aanvraag schrijven zijn de ingrediënten waarmee jouw organisatie haar doel kan realiseren. Klinkt simpel, maar er zijn nogal wat randvoorwaarden waar je op moet letten.

Resultaat

Tijdens deze cursus leer je meer over de randvoorwaarden waar je op moet letten als je een aanvraag wilt indienen. De basis voor een goede aanvraag is een volledig projectplan. Tijdens de cursus maak je een plan van aanpak en werk je aan het uitwerken van je eigen projectplan. De trainers geven je persoonlijke tips en handvatten voor een goede aanvraag.

Gouden tip: volg de training aan de hand van je eigen plan!

Opzet

Dagdeel 1

Dit is een theoretische middag. Je krijgt via concrete voorbeelden uit de zorg- en cultuursector antwoord op onder andere de volgende vragen:

  • Wat voor type fondsen zijn er?
  • Hoe werken fondsen in het algemeen?
  • Hoe vind je het juiste fonds voor jouw project?
  • Waar moet je op letten bij het schrijven van een aanvraag?
  • Wat doe je na een afwijzing?
  • Wat zet je allemaal wel of juist niet op de begroting?

Dagdeel 2

Dit is een interactieve middag. De inhoud van deze middag hangt af van de inbreng van de deelnemers. De trainers behandelen de aangeleverde projectplannen en geven tips over hoe je die kunt aanscherpen. Er is alle ruimte om te bespreken waar je tegenaan loopt, wat je lastig vindt en waar je nog hulp bij nodig hebt.

Aan het eind van deze middag heb je voldoende handvatten om thuis zelfstandig je projectplan af te maken. De trainers zijn uiteraard beschikbaar om je verder te helpen met de daadwerkelijke fondsaanvraag.

Huiswerk

Voor de cursus begint, stuur je een (voorlopig) projectplan op. Heb je nog geen volledig projectplan? Geen probleem! Verzamel zo veel mogelijk informatie over jouw beoogde project in één document en stuur dat op. 

De trainers voorzien het aangeleverde huiswerk voor de eerste bijeenkomst van persoonlijke feedback. Met deze informatie ga je naar huis om je (voorlopige) projectplan aan te scherpen. Het aangepaste projectplan lever je voorafgaand aan de tweede bijeenkomst aan bij de trainers.

Concrete en heldere uitleg met goede tips die praktisch toepasbaar zijn.

een cursist

Er zijn helaas (nog) geen geplande cursusdagen.

Wij houden je graag op de hoogte per e-mail wanneer deze cursus (opnieuw) wordt ingepland.