Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon
een goede aanvraag bij het juiste fonds

Een succesvolle fondsaanvraag, waar begin je?

Niet gepland
Duur 2 middagen
Doelgroep Vrijwilligers, medewerkers en bestuurders van (regionale) patiënten-/cliëntenorganisaties die zich bezighouden met fondsenwerving
Kosten € 100,- statiegeld
Niveau Basis 
Leerpad Fondsenwerving
Hou me op de hoogte

Leer hoe je met succes een fondsaanvraag voor jouw project indient bij het juiste fonds.

Nederland kent veel vermogensfondsen die graag hun geld willen besteden aan maatschappelijk relevante projecten. Projecten zoals die van jouw organisatie. Het enige wat je hoeft te doen, is een aanvraag indienen.

Een sprekend project, het juiste fonds en een goede aanvraag zijn de ingrediënten waarmee jouw organisatie haar doel kan realiseren. Klinkt simpel, maar er zijn nogal wat randvoorwaarden waar je op moet letten.

Resultaat

Tijdens deze cursus van 2 dagdelen leer je meer over de randvoorwaarden en ga je zelf aan de slag met het schrijven van een aanvraag. Aan het eind van de cursus is je eigen aanvraag voorzien van verbetertips. Je hebt een basis om een succesvolle fondsaanvraag in te dienen.

Opzet

Dagdeel 1

Dit is een theoretische middag. Je krijgt aan de hand van concrete voorbeelden uit de zorg- en cultuursector onder andere antwoord op de volgende vragen:

  • Wat voor type fondsen zijn er?
  • Hoe werken fondsen in het algemeen?
  • Hoe vind je het juiste fonds voor jouw project?
  • Waar moet je op letten bij het schrijven van een aanvraag?
  • Wat doe je na een afwijzing?
  • Wat zet je allemaal wel of juist niet op de begroting?

Huiswerk

Met deze informatie ga je naar huis om een eerste opzet van een aanvraag te schrijven. Die lever je bij de trainers aan voorafgaand aan dagdeel 2.

Dagdeel 2

Dit is een interactieve middag. De inhoud van deze middag hangt af van de inbreng van de deelnemers.

De trainers behandelen de aangeleverde aanvragen en geven tips over hoe je die kunt aanscherpen. Er is alle ruimte om te bespreken waar je tegenaan loopt, wat je lastig vindt en waar je nog hulp bij nodig hebt.

Aan het eind van deze middag kun je zelf je conceptaanvraag afmaken. De trainers mag je na de cursus nog mailen met vragen.

Concrete en heldere uitleg met goede tips die praktisch toepasbaar zijn.

een cursist

Trainers

Sofie Bienert – Trainer

Sofie Bienert

Sofie Bienert is adviseur fondsenwerving bij Leenaers Verloop Van der Westen voor uiteenlopende klanten in onder andere de zorg- en welzijnssector. Ook geeft ze regelmatig workshops en trainingen.

Hou me op de hoogte

Laat je gegevens achter, dan weten we dat er belangstelling is. We berichten je als we deze cursus of bijeenkomst gaan plannen.

* Deze velden zijn verplicht

Je naam:
Aanhef
Nieuwsbrief