Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon
Gevolgen coronamaatregelen voor onze dienstverlening
maatwerk Stomavereniging en BVN

*Effectief presenteren voor gastdocenten

Cursusdetails

Voor wie
Voor vrijwilligers van Stomavereniging en Borstkankervereniging Nederland (BVN) die al een les- of trainersbevoegdheid bezitten.
Bekijk de cursusvoorwaarden icon.new_tab.title

In deze cursus leer je hoe je effectief je eigen ervaringsverhaal presenteert, live en online. Met als doel om je impact tijdens gastlessen, workshops en online sessies te vergroten.

Cursusopzet

Het eerste deel van de cursus vindt live plaats, op locatie. Gedurende een dag ga je aan de slag met je presentatievaardigheden en je ervaringsverhaal aan de hand van specifieke technieken en oefeningen. Ook leer je hoe je je verhaal onder kunt brengen in het grotere geheel, bijvoorbeeld in een gastles. En natuurlijk oefen je met het gebruik van PowerPoint, maar ook met gebruik van beelden en voorwerpen.

Zo’n 3 weken na de bijeenkomst volgt voor iedere deelnemer een online sessie van 2 uur, waarin aandacht besteed wordt aan ‘online’ presenteren, bijvoorbeeld via Zoom, Skype of Teams.
Wat werkt wel en wat werkt online minder goed? De focus ligt ook in deze sessies op het impactvol vertellen van je verhaal via online kanalen en minder op de technische aspecten van het online presenteren.

Let op

Om voldoende persoonlijke aandacht te kunnen bieden splitsen we de cursusgroep voor de online sessie op in 2 subgroepen. Elke deelnemer ontvangt vooraf een link naar een van de twee geplande online sessies. 

Online sessie 1: woensdag 4 november van 10.00u tot 12.00u (voor deelnemers Stomavereniging)

Online sessie 2: woensdag 4 november van 14.00u tot 16.00u (voor deelnemers BVN)

Er zijn helaas (nog) geen geplande cursusdagen.

Wij houden je graag op de hoogte per e-mail wanneer deze cursus (opnieuw) wordt ingepland.