Enquêtetool

De enquêtetool is een onderzoeksinstrument waarmee je online meningen verzamelt.

Het is makkelijk in gebruik. Je maakt er je eigen vragenlijsten mee en stelt deze online beschikbaar. De tool presenteert de resultaten vervolgens.

Toepassingen

Met de enquêtetool maak je online vragenlijsten voor bijvoorbeeld:

  • een ledenraadpleging of ander onderzoek
  • een aanmeldingsformulier voor een bijeenkomst
  • registratie van bijvoorbeeld telefonisch lotgenotencontact
  • e-learning

Zo werkt het

Je krijgt toegang tot je eigen digitale omgeving, waarin je je vragenlijsten opstelt.
Je maakt een URL (link) waarmee je de vragenlijst via internet kunt verspreiden. Ook de uitnodiging om de vragenlijst in te vullen stuur je met de enquêtetool via e-mail. Daarvoor importeer je de e-mailadressen.

De enquêtetool toont je hoeveel vragenlijsten er zijn ingevuld en biedt diverse rapportagemogelijkheden. Desgewenst kun je de resultaten exporteren naar Excel voor nadere bewerking.

Alleen met Internet Explorer

Let op: voor het maken van een enquête kun je alleen Internet Explorer gebruiken. Het invullen van de enquête kan wel met verschillende browsers.

De enquêtetool is

  • snel: via internet nodigt u mensen uit en heeft u de resultaten snel binnen
  • gratis: via PGOsupport voor landelijk werkende patiënten- en gehandicaptenorganisaties
  • handig: u kunt gebruikmaken van beproefde vragenlijsten van anderen
  • persoonlijk: u kunt de vragenlijst opmaken in uw eigen huisstijl

Training

Een uitgebreide handleiding is beschikbaar. Vraag 'm aan bij Anke Groenen (a.groenen@pgosupport.nl). Daarnaast biedt PGOsupport gratis trainingen aan om het instrument goed in de vingers te krijgen. Zowel voor beginners als voor gevorderden. Hou daarvoor de agenda op onze site in de gaten.

Kom je er even niet uit? Dan kun je altijd je vragen stellen via enquetetool@npcf.nl.

Aan de slag

Wil je je vragenlijsten voortaan automatisch aanmaken en verspreiden via de enquêtetool? Vraag dan je inloggegevens aan bij Nanda Beck of Corrien van Haastert van Patiëntenfederatie NPCF.

Vragenlijsten

De enquêtetool heeft een centrale bibliotheek. Deze bevat diverse vragenlijsten die je kunt gebruiken. Hiermee kun je voor je eigen vragenlijst:

  • vragen of vraaggroepen uit de centrale bibliotheek selecteren. Wijzigen van de tekst van de vraag of van de antwoordcategorieën is mogelijk.
  • integraal een hele vragenlijst gebruiken. Bij deze optie is wijziging in vraagstelling niet mogelijk

De panelmodule

De panelmodule is een handige uitbreiding op de enquêtetool. Met de panelmodule verzamel je snel online de meningen van een vaste groep mensen, je panel. Dat is handig als je vaker een peiling wilt houden, bijvoorbeeld over actuele onderwerpen.

Terug naar achterbanraadpleging.

Deel dit artikel

Vragen over de enquêtool?

Vragen over de enquêtool?

Heb je vragen over de enquêtool, of heb je advies nodig? Wil je graag de handleiding ontvangen? Neem contact op met Anke Groenen, adviseur inbreng cliëntenperspectief