Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon
thema

Fondsenwerving

Effectieve fondsenwerving is een vorm van ondernemen. Het kan: extra en structurele inkomsten binnenhalen.

Bij fondsen, sponsors, leden en donateurs extra en structurele inkomsten verwerven; óók in de regio's. PGOsupport kan je organisatie daarbij helpen. Met raad én daad.

Het heeft ons uiteindelijk 32.000 euro extra op jaarbasis opgeleverd.

Anne Braakman, Stomavereniging

Wij bieden een pakket ondersteunende diensten om meer geld te verdienen. Het pakket bestaat uit:

Leden vinden, binden en behouden

Een drieluik voor ledenwerving en -behoud. Dat bestaat als eerste uit een wervingscampagne, gericht op een duidelijke doelgroep. In samenwerking met 2 experts die het veld goed kennen, begeleiden we organisaties om meer leden te werven. En met vervolgacties om ze blijvend te boeien en binden. Daarmee voorkom je dat leden opzeggen.

Contributieverdubbelaar

Een eenvoudige actie die veel structurele inkomsten kan opleveren, is de contributieverdubbelaar. Het is een respectvolle telemarketingactie met de vraag of leden vrijwillig hun contributie willen verhogen.
Uit eerdere acties van onder meer de Stomavereniging en de Endometriose Stichting, blijkt dat leden hun contributie vrijwillig met gemiddeld 50% verhogen. We werken hiervoor samen met een telemarketingbedrijf met senioren die je leden of donateurs correct en oprecht benaderen.

Nalatenschappen werven

Een nalatenschappencampagne genereert niet op korte termijn, maar wel op den duur extra middelen. Steeds meer mensen willen (een deel van) hun nalatenschap schenken aan een goed doel. Nalaten aan een goed doel kan alleen via een testament dat is opgemaakt door een notaris. Wij bieden een informatiepakket dat organisaties ondersteunt bij het verwerven van nalatenschappen.

Supportloop, op weg voor meer

Een gezond, gezellig en gezamenlijk wandelevenement van patiëntenorganisaties. Samen op weg voor meer financiën! PGOsupport regelt de randvoorwaarden, faciliteiten en overkoepelende communicatie. Organisaties doen mee onder eigen vlag. Je hoeft alleen deelnemers onder je eigen achterban te werven. En ook daarvoor leveren we de communicatiemiddelen. Zo realiseert je organisatie publiciteit en extra inkomsten. Kijk op www.supportloop.nl.

Online fondsenwerving

Samen met je achterban online fondsen werven. Dat kan met DoSupport, het platform voor online fondsenwerving dat PGOsupport speciaal voor patiënten- en cliëntenorganisaties ontwikkelde. Je kunt DoSupport inzetten voor crowdfundingcampagnes en als actieplatform, waarbij jijzelf of mensen uit je achterban acties kunnen starten.

De voordelen van DoSupport? Patiëntenorganisaties kunnen er kosteloos gebruik van maken. Alle opbrengsten komen ten goede aan je organisatie. Bovendien helpen we je bij de opzet, communicatie en financiële afwikkeling van campagnes. Naar de organisatie heb je dus geen omkijken. Kijk voor meer informatie op www.dosupport.nl.

Wil je meer weten over fondsenwerving? Of heb je ideeën?

Renske Noordhuis helpt je graag verder

Bel of app mij 06 4093 2839