Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden
thema

Fondsenwerving

Effectieve fondsenwerving is een vorm van ondernemen. Het kan: extra en structurele inkomsten binnenhalen.

Bij fondsen, sponsors, leden en donateurs extra en structurele inkomsten verwerven; óók in de regio's. PGOsupport kan je organisatie daarbij helpen. Met raad én daad.

Het heeft ons uiteindelijk 32.000 euro extra op jaarbasis opgeleverd.

Anne Braakman, Stomavereniging

Wij bieden een pakket ondersteunende diensten om meer geld te verdienen. Het pakket bestaat uit:

Leden vinden, binden en behouden

Een drieluik voor ledenwerving en -behoud. Dat bestaat als eerste uit een wervingscampagne, gericht op een duidelijke doelgroep. In samenwerking met 2 experts die het veld goed kennen, begeleiden we organisaties om meer leden te werven. En met vervolgacties om ze blijvend te boeien en binden. Daarmee voorkom je dat leden opzeggen.

Contributieverdubbelaar

Een eenvoudige actie die veel structurele inkomsten kan opleveren, is de contributieverdubbelaar. Het is een respectvolle telemarketingactie met de vraag of leden vrijwillig hun contributie willen verhogen.
Uit eerdere acties van onder meer de Stomavereniging en de Endometriose Stichting, blijkt dat leden hun contributie vrijwillig met gemiddeld 50% verhogen. We werken hiervoor samen met een telemarketingbedrijf met senioren die je leden of donateurs correct en oprecht benaderen.

Online ondernemen

Online ondernemen biedt een platform met bouwstenen (widgets) om je organisatie online dynamischer, aantrekkelijker en daarmee lucratiever te maken. Het platform bestaat uit kant-en-klare onderdelen, zoals de fundingtool, die je organisatie helpen bij het online ondernemen. Je koppelt ze eenvoudig aan de website. Met aantrekkelijke vormgeving en pakkend beeld. De onderdelen zijn:

  • Webwinkel: meer inkomsten tegen minimale inspanning en risico
  • Fundingtool: online fondsenwervingsacties en veilingen opzetten
  • Veilingtool: u biedt voorwerpen of activiteiten aan die uiteindelijk gaan naar de hoogste bieder.

Het platform online ondernemen is de basis voor online fondsenwerving. Daarnaast is een campagne nodig om mensen te mobiliseren online te geven! PGOsupport helpt. We leveren een basisplan dat we in overleg op maat uitwerken.

Nalatenschappen werven

Een nalatenschappencampagne genereert niet op korte termijn, maar wel op den duur extra middelen. Steeds meer mensen willen (een deel van) hun nalatenschap schenken aan een goed doel. Nalaten aan een goed doel kan alleen via een testament dat is opgemaakt door een notaris. Wij bieden een informatiepakket dat organisaties ondersteunt bij het verwerven van nalatenschappen.

Supportloop, op weg voor meer

Een gezond, gezellig en gezamenlijk wandelevenement van patiëntenorganisaties. Samen op weg voor meer financiën! PGOsupport regelt de randvoorwaarden, faciliteiten en overkoepelende communicatie. Organisaties doen mee onder eigen vlag. Je hoeft alleen deelnemers onder je eigen achterban te werven. En ook daarvoor leveren we de communicatiemiddelen. Zo realiseert je organisatie publiciteit en extra inkomsten. Kijk op www.supportloop.nl

Deel dit artikel

Wil je meer weten over fondsenwerving? Of heb je ideeën?

Renske Noordhuis helpt je graag verder

Bel of app mij 06 4093 2839