Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon

Geld werven in coronatijd?

Extra geld werven onder je leden en donateurs. Het lijkt in deze tijden een lastige opgave. Maar niets is minder waar. Juist nu zijn er volop kansen. Mits je het goed aanpakt natuurlijk. Lees hoe patiëntenorganisatie plusminus samen met PGOsupport een succesvolle contributieverdubbelaar-campagne voerde en zo een mooi financieel resultaat behaalde.

De contributieverdubbelaar

Om projecten op het gebied van lotgenotencontact, informatievoorziening of onderzoek mogelijk te maken, hebben patiënten- en cliëntenorganisaties voldoende financiële middelen nodig. Ook plusminus - de vereniging van en voor mensen met een bipolaire stoornis - was op zoek naar structureel meer inkomsten.

Samen met PGOsupport zetten zij hiervoor onlangs de ‘contributieverdubbelaar’ in. Hierbij bellen call agents van Seniorcall bestaande leden of donateurs op met de vraag of zij op basis van een inhoudelijke doelstelling vrijwillig hun contributie willen verhogen.

De actie bij plusminus

De campagne bij plusminus startte in februari en net toen alles liep, brak de coronacrisis uit. Snel is er van alles geregeld om de actie door te laten lopen. Dat lukte. Binnen de kortste keren werkten alle medewerkers van Seniorcall vanuit eigen huis aan de campagne verder. En hoe! Juist nu blijkt een actie als deze heel goed te werken.

De opbrengst is net zo hoog als in ‘normale’ tijden. Hoe dat komt? Dat is eigenlijk goed te verklaren: veel mensen zijn thuis en staan open voor een praatje. En het zijn de eigen leden die worden gebeld. Als geen ander staan juist zij in deze tijd klaar om extra hulp te bieden aan een organisatie die dicht bij hen staat.

De contributieverdubbelaar blijkt juist nu een heel mooie manier om in contact te komen én te blijven met je achterban.

Renske Noordhuis, adviseur fondsenwerving bij PGOsupport

Structureel extra inkomsten

In het geval van plusminus is de helft van alle leden gebeld, ruim 1.200 mensen. Een derde van deze mensen heeft zijn of haar contributie structureel verhoogd met gemiddeld € 24,- per jaar. De contributieverdubbelaar levert plusminus zo een structureel extra jaaropbrengst van meer dan € 8.000,- op. Daarmee kan de organisatie nu veel mooie projecten uitvoeren. 

Ook voor jouw organisatie?

Ook structureel je inkomsten verhogen? Bekijk het filmpje over hoe de contributieverdubbelaar werkt en bel of mail Renske Noordhuis, adviseur fondsenwerving PGOsupport. Zij vertelt je graag hoe wij dit ook voor jouw organisatie kunnen realiseren.

 

 

Geen tips en informatie van ons missen?

Abonneer je op de nieuwsbrief. Gratis, iedere 2 weken.

ik neem een abonnement