Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon

Gezocht: ervaringsdeskundigen voor de Regiobeelden

Mensen die gebruikmaken van zorg en ondersteuning, weten het beste waarmee zij geholpen zijn. Ze weten ook wat (nog) niet goed werkt en waar de zorg dus beter georganiseerd zou kunnen worden. Daarom roepen wij deze ervaringsdeskundigen op om zich bij ons te melden.

Als zij voldoen aan het gevraagde profiel, gaan we zorgen dat ze goed beslagen ten ijs komen. We bereiden hen voor om in de eigen regio het patiëntenperspectief te vertegenwoordigen bij het opstellen en ontwikkelen van de Regiobeelden.

De ervaringsdeskundigen ontvangen een vergoeding voor hun inbreng bij de overleggen. Het gaat om een onkostenvergoeding van €100 per overleg, inclusief reiskosten en BTW.

  • Direct meer weten over het gevraagde profiel, de voorwaarden die aan deelname zijn verbonden en hoe mensen zich kunnen aanmelden? Bekijk alle informatie.

Regiobeelden

De Regiobeelden zijn onderdeel van het programma de Juiste Zorg op de Juiste Plek (JZOJP). Patiëntenorganisaties en hun koepels zijn bij het opstellen en doorontwikkelen van de Regiobeelden onmisbaar. Met zorgverzekeraars, zorgkantoren en gemeenten is daarom in de hoofdlijnakkoorden afgesproken dat de Regiobeelden samen met zorgaanbieders, professionals én ervaringsdeskundigen en hun omgeving tot stand komen.

Aan PGOsupport is gevraagd om - in samenwerking met patiënten- en gehandicaptenorganisaties en hun koepels - ervaringsdeskundigen te werven, selecteren, trainen en vergoeden voor hun inzet.

Meer informatie en aanmelden

Geïnteresseerden die voldoen aan het profiel en zich als ervaringsdeskundige willen inzetten voor een Regiobeeld, kunnen zich bij ons melden. Stuur een e-mail met korte motivatie naar regiobeelden@pgosupport.nl.

Meer informatie over de Regiobeelden, de inzet van ervaringsdeskundigen, het scholingsaanbod en de uitkering van de vergoeding vind je op www.pgosupport.nl/regiobeelden. Of stel je vraag via regiobeelden@pgosupport.nl.

Deel deze oproep!

Ken je een organisatie, ervaringsdeskundige of andere partij die mogelijk geïnteresseerd is in dit bericht? Delen van de oproep wordt op prijs gesteld. Er is een kant-en-klaar nieuwsbericht en er zijn diverse socialberichten beschikbaar die zo kunnen worden gedeeld. Deze zijn verspreid onder de bij ons bekende communicatie-contactpersonen van patiëntenorganisaties.

Niet ontvangen? Neem contact op met Judith Winnen, communicatieadviseur, via j.winnen@pgosupport.nl.