Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon
online adverteren

Google Adwords

Niet gepland
Duur 1 dag
Doelgroep Mensen die de website van hun patiënten- of gehandicaptenorganisatie beheren
Kosten € 100 statiegeld
Niveau Basis 
Leerpad Weboptimalisatie
Hou me op de hoogte

In deze cursus leer je hoe je Google-advertenties in Adwords maakt en beheert.

Hoe vergroot je de online zichtbaarheid van je organisatie? Op welke zoekwoorden zoekt je doelgroep? Je leert het in deze cursus. Voor deelname aan deze cursus is een Adwords-account noodzakelijk.

Inhoud

De training is een mix tussen kennis opdoen en deze kennis direct in de praktijk brengen. Tijdens de cursus oefen je hoe je een zoekwoordenonderzoek uitvoert, advertentieteksten schrijft en resultaten van je campagne interpreteert.  De volgende onderdelen komen aan bod: 

  • introductie Google Adwords & Google Grants
  • model voor online marketing: Zie, Denk, Doe
  • opzetten account
  • zoekwoordenonderzoek
  • inrichten campagnes en advertentiegroepen
  • campagneresultaten doormeten en analyseren
  • effectieve advertenties
  • monitoren via Google Analytics
  • hulpprogramma's en tools

Adwordsaccount voorwaarde voor cursus

Om zinvol deel te kunnen nemen aan deze cursus, is het noodzakelijk dat je organisatie over een Adwordsaccount beschikt. Heb je nog geen account? Vraag het tijdig aan! Hoe je dat doet lees je bij Adwords voor non-profitorganisaties (Google Ad Grants).

Een non-profitorganisatie als een patiënten- of gehandicaptenorganisatie kan Google Adwords bijvoorbeeld inzetten voor het werven van leden en deelnemers, donaties, verkoop van educatief materiaal en promotie van dienstverlening en advies.

Voor wie?

Deelnemers aan deze cursus beheren de website van hun patiënten- of gehandicaptenorganisatie. Zij hebben een Google Adwordsaccount. De trainer inventariseert voorafgaand aan de cursus de wensen van de deelnemers.

Meer informatie

Lees ook het artikel over Adwords met de ervaringen van Anne Marsman van Psychosenet

Trainer

Sjoerd Kuipers – Trainer

Sjoerd Kuipers

Sjoerd Kuipers is onlinemarketingspecialist en mede-oprichter van Stuurlui Online Marketing. Hij heeft zich gespecialiseerd in Google AdWords, Google Analytics, SEO, SEA, conversieoptimalisatie, e-mailmarketing en socialmedia-advertising.

Hou me op de hoogte

Laat je gegevens achter, dan weten we dat er belangstelling is. We berichten je als we deze cursus of bijeenkomst gaan plannen.

* Deze velden zijn verplicht

Je naam:
Aanhef
Nieuwsbrief
Privacybeleid *