Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon
veel meer dan lotgenotencontact

Haal meer uit je online forum of community

Cursusdetails

Voor wie
moderators, communitymanagers en bestuurders van patiënten- en gehandicaptenorganisaties
Kosten
€ 25,- statiegeld
Bekijk de cursusvoorwaarden icon.new_tab.title

Online lotgenotencontact is nu meer dan ooit belangrijk. Welk platform gebruik je ervoor? Welke afwegingen maak je?

Ga je voor het gemak van social media als een Facebookgroep of investeer je in een eigen platform? In deze online themabijeenkomst vertellen Erik van Uden van Spierziekten Nederland en Heleen Knottnerus van jongerenplatform JongPIT over de afwegingen en keuze van hun organisatie. Daarna is er gelegenheid om vragen te stellen en met hen in gesprek te gaan.

Online bijeenkomst via Zoom

Als programma gebruiken we Zoom. Je kunt Zoom eenvoudig gebruiken vanaf je computer, laptop, of via je smartphone of tablet. Een account aanmaken is niet nodig.
Deelnemers ontvangen begin juni een mail met een link naar de bijeenkomst en een uitleg over hoe Zoom werkt.

Spierziekten Nederland kiest voor een eigen platform

Spierziekten Nederland laat een eigen platform bouwen. De belangrijkste redenen dat Spierziekten Nederland hiervoor kiest:

  • Deelnemers kunnen gemakkelijk informatie en discussies terugvinden
  • Dat geldt ook voor de organisatie – door op 1 plek gesprekken te houden en begeleiden, wordt inzichtelijker wat er speelt waardoor kennis en kunde toenemen
  • Met een eigen platform bind je mensen online aan je organisatie, ze ervaren de meerwaarde van je organisatie
  • Het is veilig en de privacy van de gebruikers is gewaarborgd.

Veel meer dan lotgenotencontact

Daarbij laat Spierziekten Nederland het nieuwe platform zo inrichten dat het ook de communicatie van en met kaderleden, nieuwe leden, regiowerkgroepen en diagnosegroepen vergemakkelijkt.
Spierziekten Nederland kiest met deze vorm voor veel meer dan lotgenotencontact. Zij bouwen een eigen community van mensen die verbonden zijn met hun organisatie. Ook voor andere patiëntenorganisaties biedt dit platform mogelijkheden.

Jongerenplatform JongPIT gaat een nieuwe community bouwen

ALLofME is een plek waar jonge mensen met een chronische aandoening elkaar kunnen vinden. ALLofME biedt herkenning, informatie, tips & trucs en gezelligheid. Vanaf juli gaat het jongerenplatform ALLofME samen met 2 andere organisaties verder als nieuwe stichting JongPIT. De missie: jongeren met een chronische aandoening volwaardig mee laten doen in de maatschappij.

Hoe bereik en bind je jongeren?

Voor de nieuwe stichting JongPIT is in kaart gebracht hoe jongeren het best bereikt kunnen worden en hoe je ze bindt. JongPIT kiest ervoor om zelf eigenaar te zijn van de gegevens die jongeren online delen. Daar hebben ze goede redenen voor.

Programma

Voor de bijeenkomst hebben we maximaal anderhalf uur uitgetrokken. Er zijn 2 presentaties. Na iedere presentatie is er gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.

Presentatie: de nieuwe online community van Spierziekten Nederland

Erik van Uden, hoofd communicatie, over de eisen die Spierziekten Nederland aan een online community stelt, de keuzes die gemaakt zijn en over doelen en mogelijkheden van het platform.

Presentatie: Jongerenplatform JongPIT

Heleen Knottnerus is coördinator van het jongerenplatform ALLofME en nauw betrokken bij de nieuwe stichting JongPIT. Ze licht de afwegingen die gemaakt zijn voor het nieuwe platform toe en vertelt welke knopen doorgehakt zijn.

 

Inleiders

Kies data en locaties voor:

Haal meer uit je online forum of community

  • ma. 8 jun 2020
  • Trainer(s) Heleen Knottnerus, Erik van Uden
Aanmelding gesloten

Zit de juiste datum of locatie er niet bij?

Dan houden we je graag op de hoogte per e-mail wanneer deze cursus opnieuw wordt ingepland.