Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon

Het academie-aanbod

Jaarlijks scholen we meer dan 1.000 mensen die zich inzetten voor kwaliteit van zorg, kwaliteit van leven.

Met een breed aanbod voor praktisch alle aspecten rond deze thema's:

  • cursussen en masterclasses, waarin je kennis, inzicht en vaardigheden opdoet
  • cursussen op maat
  • themabijeenkomsten en next practice bijeenkomsten, gericht op uitwisselen, netwerken en nieuwe wegen verkennen.

Bekijk de cursusagenda

Voor wie?

De academie staat open voor iedereen die zich inzet voor kwaliteit van leven vanuit cliëntenperspectief, zoals:

  • patiënten- en cliëntenvertegenwoordigers
  • zorgprofessionals
  • onderzoekers
  • zorgverzekeraars
  • gemeenten
  • maatschappelijke organisaties

Cursussen op basisniveau

De basiscursussen zijn vooral bedoeld voor starters en voor mensen die hun kennis willen opfrissen. Gericht op persoonlijke ontwikkeling en doorgaans op HBO-niveau. Daar wordt ook je organisatie beter van.

Masterclasses voor wie verder wil

Ben je meer ervaren, is de basis voor jou gesneden koek? Een masterclass brengt verdieping voor mensen met flink wat kennis van of ervaring met het onderwerp.

Cursussen op maat

Wil je een organisatiedoelstelling bereiken waarbij een cursus nodig is? Een training volgen ‘onder ons’? Dan biedt een opleiding of traject op maat uitkomst.

Een cursus op maat kun je perfect aanpassen aan de eigen situatie. Uitgangspunt is ons huidige cursusaanbod. Samen passen we het programma aan snijden we de voorbeelden en oefeningen helemaal toe op de richting die je organisatie op wil.

Lees meer over maatwerkcursussen.

Onderwerpen

In de onderwerpen bundelen we cursussen die met elkaar samenhangen. Ze horen bij elkaar, omdat ze samen bijdragen aan kennis of vaardigheden voor een specifieke rol, functie of taak.

Themabijeenkomsten over hot topics

Tijdens een themabijeenkomst geeft een deskundige tekst en uitleg. Bijna altijd over een actueel, belangwekkend onderwerp. Met ruime gelegenheid om kennis en ervaring uit te wisselen en te netwerken.

Nextpracticebijeenkomsten over innovatie en toekomst

In de nextpracticebijeenkomsten verkennen we nieuwe wegen. We brengen vertegenwoordigers van patiënten- en cliëntenorganisaties in contact met nieuwe initiatieven of visies in en buiten de zorg.

Na een presentatie over het thema gaan de deelnemers met elkaar in gesprek en verkennen de mogelijkheden voor cliëntenorganisaties. Dè oplossing is er nog niet. Wel het vertrouwen dat je met elkaar stappen kunt zetten. Met plezier en energie.

Helder overzicht via het menu

Elk van de typen bijeenkomsten krijg je snel op een rijtje via de filteropties van de cursusagenda. Vink eenvoudig aan welk type je wilt zien, eventueel in combinatie met onderwerp.

Ook kun je kiezen tussen de geplande, nu te volgen cursussen en het volledig aanbod van al onze cursussen.

Vind je in het volledig aanbod een interessante cursus die niet gepland staat? Laat je gegevens achter met het formulier 'Hou me op de hoogte'. Bij voldoende belangstelling plannen we de cursus zo snel mogelijk. En krijg je een seintje zodra de cursus weer op de agenda komt.

Kosten

De kosten voor deelname aan open cursussen verschillen per cursus.
Voor vertegenwoordigers van patiënten- en cliëntenorganisaties geldt er in veel gevallen een speciale regeling.
Vertegenwoordigers van andere organisaties die willen inschrijven voor een cursus, nemen voor een prijsopgave eerst contact op via academie@pgosupport.nl of telefonisch (030) 2040 700.

Bekijk alle cursusvoorwaarden

Terug naar overzicht academie