Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon
Gevolgen coronamaatregelen voor onze dienstverlening
Individueel of in een groep

Het begeleiden van online contact met lotgenoten

Cursusdetails

Voor wie
Ervaren gespreksleiders en contactpersonen van lotgenotencontact
Duur
online voorbereiding en een online sessie van 2 uur
Niveau
Gevorderd
Leerpad
Gespreksvaardigheden
Kosten
€ 100,- statiegeld
Bekijk de cursusvoorwaarden icon.new_tab.title

In deze online cursus leer je hoe je online contact met en tussen lotgenoten begeleidt, zowel individueel als in gespreksgroepen.

Online contact

Contact vindt steeds vaker plaats via Teams, Zoom, Skype of een ander digitaal kanaal. Het lijkt inmiddels niet meer weg te denken uit onze samenleving. Dat geldt ook voor contact met en tussen lotgenoten. Dat kan gewoon vanachter je computer thuis.

Begeleid jij lotgenotencontact, individueel of in een groep? Dan kan deze cursus iets voor jou zijn. Want: hoe doe je dat, een online gesprek voeren met een lotgenoot? Of een gespreksgroep online begeleiden? Hoe herken je dan emoties, hoe maak je kennis, hoe zorg je voor verdieping en welke ‘gedragsregels’ spreek je af?

Je leert het in deze cursus. Uiteraard... online.

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor iedereen die al ervaring heeft als gespreksleider of contactpersoon van lotgenotencontact. We gaan ervan uit dat je de basis van gesprekstechnieken beheerst, bijvoorbeeld omdat je al eerder een cursus Lotgenotencontact volgde.

Inhoud

Op verschillende manieren behandelen we onderwerpen – en uiteraard al jouw vragen – waar het gaat om online contact met lotgenoten.

Je krijgt daarbij praktische handvatten en het vertrouwen om online lotgenotencontact (individueel of groepsgewijs) te begeleiden. Aan de orde komen concrete aspecten van een goede sessie, zoals:

  • Hoe organiseer je de voorstelronde?
  • Welke afspraken maak je over een goed verloop van de sessie?
  • Hoe kies je thema’s?
  • Hoe reageer je op emoties?
  • Hoe breng je structuur aan?
  • Hoe sluit je af?

Wat leer je NIET?

De cursus behandelt niet de techniek van de online kanalen. De cursus zelf biedt geen lotgenotencontact. Er wordt juist ingegaan op hoe jij waardevol online contact met lotgenoten kunt begeleiden.

Opzet

De cursus begint met enkele korte filmpjes en voorbereidende opdrachten. Daarna is er een online bijeenkomst waarbij de trainer nadere uitleg geeft, jullie kunnen uitwisselen, oefenen en vragen kunnen stellen. Verdere informatie hierover ontvang je na inschrijving.

Trainers

Greetje Hingstman – Trainer

Greetje Hingstman

Greetje Hingstman studeerde Communicatiekunde en Verpleegkunde. Als eigenaar van Zorglab Hingstman zoekt zij de verbinding tussen haar 2 passies: zorg en communicatie. Greetje is naast communicatieadviseur ook docent Verpleegkunde.

Kies cursusdatum:

Het begeleiden van online contact met lotgenoten

  • wo. 15 sep. 2021
  • Trainer(s) Anneke Helder, Greetje Hingstman
Er zijn nog 4 plaatsen beschikbaar
  • di. 28 sep. 2021
  • Trainer(s) Anneke Helder, Greetje Hingstman
Deze cursus is vol

Zit de juiste datum of locatie er niet bij?

Dan houden we je graag op de hoogte per e-mail wanneer deze cursus opnieuw wordt ingepland.