Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon
werking, financiering en actualiteit

Hoe werkt het stelsel van zorg en welzijn?

Duur 2 dagen
Doelgroep beleidsmedewerkers, bestuurders en belangenbehartigers bij patiëntenorganisaties
Kosten € 100,- statiegeld
Locatie PGOsupport, Utrecht
Niveau Basis 
Leerpad Inbreng cliëntenperspectief

Inschrijven mogelijk tot 17 september 2019

Inschrijven

Inzicht in de werking en de belangrijkste ontwikkelingen van het Nederlandse zorgstelsel.

Belangenbehartigers van een patiëntenorganisatie moeten weten hoe de zorg werkt. Het Nederlandse zorgstelsel is ingewikkeld. De laatste jaren zijn er grote veranderingen geweest door hervormingen, bezuinigingen en andere ontwikkelingen.

Na deze cursus van 2 dagen begrijp je goed hoe de zorg in Nederland geregeld is en ben je op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen. Je kunt ook 1 van de twee dagen volgen.

Test je kennis!

Wat weet jij al over het zorgstelsel in Nederland? Test je kennis via 10 quizvragen, die de trainers van deze cursus bedacht hebben. 

Start de quiz 

Inhoud

De cursus gaat op beide cursusdagen in op de werking, financiering en actualiteit van verschillende wetten. Ook de hervormingen, bezuinigingen en de invloed van zorgverzekeraars en gemeenten komen op beide dagen uitgebreid aan bod.

Dag 1:

  • de Zorgverzekeringswet (Zvw)
  • de Jeugdwet

Dag 2: 

  • de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (Wmo)
  • de Wet langdurige zorg (Wlz)

NB wil je maar naar één van beide cursusdagen? Geef dan op het inschrijfformulier in het veld Functie aan of je dag 1 of dag 2 wil volgen.

Opzet

Aan de hand van theorie, afgewisseld met discussie en teamopdrachten, bespreken de trainers de diverse ontwikkelingen in het zorgstelsel. In de twee weken tussen dag 1 en dag 2 voer je een korte opdracht in je eigen werkpraktijk uit.

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor beleidsmedewerkers, bestuurders en belangenbehartigers bij patiëntenorganisaties. Ook voor mensen die informatielijnen bemensen is de cursus heel nuttig. 

De trainer vond ik een enthousiaste spreker, die het onderwerp met veel kennis van zaken bracht. Ook gaf hij waardevolle suggesties waarmee we in onze vereniging aan de slag kunnen.

een cursist

Trainers

Marc Soeters – Trainer

Marc Soeters

Marc Soeters is partner bij strategisch adviesbureau ZorgmarktAdvies, dat zich richt op strategische vraagstukken binnen zorg en welzijn. Naast zijn advieswerk geeft hij regelmatig cursussen over de Zvw en de Jeugdwet. Eerder werkte hij bij het ministerie van VWS en het ministerie van Financiën.

Gerrold Verhoeks – Trainer

Gerrold Verhoeks

Gerrold Verhoeks is partner bij strategisch adviesbureau ZorgmarktAdvies, dat zich richt op strategische vraagstukken binnen zorg en welzijn. Hij voert regelmatig opdrachten uit in de Wlz en de Wmo. In het verleden was hij plaatsvervangend directeur bij het ministerie van VWS.

Inschrijving cursus

* Deze velden zijn verplicht

Je naam:
Aanhef
Voorzieningen
Voorwaarden *
Privacybeleid *