Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon

In gesprek met....

Duur 2 dagen
Doelgroep Vrijwilligers, professionals, bestuursleden van patiëntenorganisaties
Kosten € 100,- statiegeld
Locatie PGOsupport, Utrecht
Niveau Basis 
Leerpad Gespreksvaardigheden

Inschrijven mogelijk tot 20 maart 2019

Inschrijven

Kom jij weleens uit een gesprek en weet je niet wat het gesprek je opgeleverd heeft? Of heb jij weleens een gesprek waarin jij je onbegrepen voelt omdat je gesprekspartner op de een of andere manier niet lijkt te horen wat jij zegt?

We voeren dagelijks gesprekken, maar voeren we ook het goede gesprek? Het gesprek dat echt ergens over gaat waardoor er na het gesprek ook echt iets verandert.

Het trainingstraject In gesprek met… gaat over het voeren van het goede gesprek. Je krijgt handvatten om gesprekken te voeren die impact hebben. Je leert om je doel en je gesprekspartner voor ogen te houden en om de kern te raken..

Inhoud

Om tot die kern te komen worden in de tweedaagse cursus de volgende onderwerpen uitgediept:

  • Uit welke onderdelen bestaat een gesprek en hoe zorg ik dat elk onderdeel goed tot zijn recht komt
  • Wat betekent het om regie te hebben en te houden
  • Wat is het verschil tussen content en context en hoe kan je de context beïnvloeden
  • Wie is mijn gesprekspartner: hoe verplaats ik me in andermans schoenen

Cursusopzet

De cursus begint al thuis, door een voorbereidingsopdracht uit te voeren en die naar de trainer terug te sturen

Op cursusdag 1 wordt de basis van een goed gesprek gelegd. Je oefent met die basis waardoor jouw sterke - en ontwikkelpunten in beeld komen.

Aan het eind van de cursusdag ontvang een je een huiswerkopdracht die je voor cursusdag 2 gaat uitvoeren. Daarmee ga je het geleerde in de praktijk toepassen.

Cursusdag 2 staat geheel in het teken staan van oefenen. In diverse situaties en met verschillende onderdelen van een gesprek (voorbereiding, inleiding, kern en afronding)

Resultaat

Aan het eind van het traject heb je een stap gemaakt in jouw ontwikkeling om in gesprek met bijvoorbeeld een wethouder of een zorgaanbieder meer impact te hebben en echt het verschil te kunnen maken.

We zien uit naar je inschrijving en deelname!

Hermien Dannenberg – Trainer

Hermien Dannenberg

Hermien Dannenberg richt zich vanuit haar bedrijf Movimente op groei en ontwikkeling binnen organisaties. Na haar studie Nederlandse taal en cultuur verdiepte ze zich in verschillende communicatiestijlen. Ze heeft ervaring in uiteenlopende branches.

Sophie Asselbergs – trainer

Sophie Asselbergs

Sophie Asselbergs is werkzaam als trainer en coach. Ze begeleidt mensen in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Haar specialisatie is psychische klachten op de werkvloer. Zij traint managers, psychologen en bedrijfsartsen in het begeleiden van mensen die uitgevallen zijn van werk wegens psychische problemen.

Inschrijving cursus

* Deze velden zijn verplicht

Je naam:
Aanhef
Voorzieningen
Nieuwsbrief
Voorwaarden *