Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon
introductiecursus

Inbreng cliënten­perspectief bij kwaliteit van zorg

Duur 1 dag
Doelgroep Medewerkers en vrijwilligers van patiëntenorganisaties die (willen) starten met een vertegenwoordigende rol
Kosten € 100,- statiegeld
Locatie PGOsupport, Utrecht
Niveau Basis 
Leerpad Inbreng cliëntenperspectief

Inschrijven mogelijk tot 10 september 2019

Inschrijven

Introductie op de inbreng van het cliëntenperspectief bij richtlijnontwikkeling, zorgstandaarden en kwaliteitscriteria, zorginkoop en wetenschappelijk onderzoek.

Wat houdt ervaringsdeskundigheid in? Waarom is het cliëntenperspectief van belang? Hoe onderhoud je contact met je achterban? Welke mogelijkheden zijn er om invloed uit te oefenen op de kwaliteit van zorg?

Inhoud

Deze cursus geeft inzicht in de rol van patiënten- en gehandicaptenorganisaties, contact onderhouden met de achterban, en wat er komt kijken bij inbreng van het cliëntenperspectief.

Je leert hoe je gepast en effectief opkomt voor de belangen van je achterban. Met aandacht voor de verschillende rollen die je hierbij kunt hebben en de voor- en nadelen van deze rollen. Je ontdekt welke ondersteuning beschikbaar is om deze rollen goed te kunnen vervullen.

Resultaat

In deze cursus krijg en leer je:

  • Inzicht in het belang van ervaringsdeskundigheid
  • Kennis van de basisbegrippen bij inbreng cliëntenperspectief
  • Inzicht in en oefenen met de verschillende rollen van de patiëntenvertegenwoordiger
  • Inzicht in het waarom en hoe van contact onderhouden met de achterban

Bovendien leer je hoe je een persoonlijk plan opstelt voor de toekomst. En we laten je kennismaken met het brede aanbod van PGOsupport bij kwaliteitsverbetering in zorg, beleid en wetenschappelijk onderzoek.

Doelgroep

De cursus is bedoeld voor beginnende vertegenwoordigers van patiënten- en gehandicaptenorganisaties die zich bezighouden met de inbreng van het cliëntenperspectief bij zorg, onderzoek of kwaliteitsprojecten.

Trainers

Martine Versluijs – Trainer

Martine Versluijs

Martine Versluijs is adviseur inbreng cliëntperspectief bij PGOsupport, met als aandachtsgebieden richtlijnen en zorgstandaarden.

Anke Groenen – Trainer

Anke Groenen

Anke Groenen is adviseur inbreng cliëntenperspectief bij PGOsupport, met als aandachtsgebieden kwaliteit van zorg en achterbanraadpleging.

Inschrijving cursus

* Deze velden zijn verplicht

Je naam:
Aanhef
Voorzieningen
Voorwaarden *
Privacybeleid *